foto: Reuters/ Scanpix/ LETA
Slavenais vācu futbolists Švainštaigers karjeru turpinās Čikāgā
Kādreizējais Vācijas futbola izlases kapteinis Bastians Šveinšteigers šosezon tā arī nespēja iekļūt Mančestras "United" sastāvā.
Futbols
2017. gada 21. marts, 14:15

Slavenais vācu futbolists Švainštaigers karjeru turpinās Čikāgā

LETA

Bijušais Vācijas futbola izlases kapteinis Bastians Šveinšteigers, kurš nespēj iekļūt Anglijas kluba Mančestras "United" sastāvā, jau nākamnedēļ pievienosies Amerikas Futbola līgas (MLS) vienībai Čikāgas "Fire", Anglijas komanda apstiprinājusi informāciju, ko kā pirmais pirmdien vēlu vēstīja laikraksts "Chicago Tribune".

Šveinšteigers pēc garas un veiksmīgas karjeras Vācijas bundeslīgā 2015.gada vasarā parakstīja līgumu uz trim gadiem ar Mančestras klubu, tomēr 32 gadus vecais pussargs trenera Žuzē Mourinju vadībā šosezon pat ticis izslēgts no pirmās komandas. Tika prognozēts, ka viņš janvāra transfēru loga laikā varētu mainīt vienību, tomēr traumas lika vācieti iekļaut UEFA Eiropas līgas pieteikumā.

"Man ir skumji atstāt tik daudz draugu Mančestras "United"," premjerlīgas vienība citē vācieti. "Tomēr esmu pateicīgs, ka klubs man ļauj izmantot izaicinājumu Čikāgas "Fire" rindās."

Paredzams, ka Šveinšteigers līgumu noslēgs pēc medicīnisko pārbaužu iziešanas un vīzas saņemšanas.

Šveinšteigers pagājušajā sezonā Mančestras "United" sastāvā kļuva par FA kausa ieguvēju, tomēr pēc tam, kad Luisa van Gāla vietā stājās Mourinju, viņš izkrita no sastāva. Vācietis uz Mančestras komandu no Minhenes "Bayern" pārgāja par 14,5 miljoniem mārciņu (16,7 miljoniem eiro).

"Mēs piesaistām kādu, kurš ieguvis balvas visaugstākajā līmenī un paveicis to veidā, kas ir savienojams ar mūsu vērtībām," izteicās "Fire" komandas ģenerālmenedžeris Nelsons Rodrigess.

Tiek vēstīts, ka Šveinšteigers 2017.gadā būs garantēta 4,5 miljonus dolāru (4,1 miljonu eiro) liela alga.

Savulaik kopā ar "Bayern" komandu Šveinšteigeram izdevies astoņas reizes kļūt par Vācijas čempionu, kā arī 2013.gadā triumfēt UEFA Čempionu līgā.

Pirms 2014.gadā Šveinšteigers ar Vācijas izlasi uzvarēja Pasaules kausa izcīņā, turklāt bija komandas kapteinis pērn notikušajā Eiropas čempionātā. Pāris mēnešus pēc turnīra noslēguma viņš paziņoja par karjeras noslēgšanu valstsvienībā, kurā viņš aizvadīja 121 spēli.

MLS sezona sākās pagājušajā nedēļas nogalē, divās spēlēs "Fire" komandai tiekot pie četriem punktiem. Čikāgas vienība vienīgo reizi MLS triumfējusi 1998.gadā, bet pēdējās četrās sezonās nav tikusi izslēgšanas turnīrā.