foto: Ieva Lūka/LETA
Vēl viena lieliska Strautmanes spēle palīdz "Bobcats" iekļūt NCAA labāko 16 komandu pulkā
Paula Strautmane "Marta trakumā" aizvadījusi jau otro ļoti veiksmīgo spēli.
Basketbols
2017. gada 21. marts, 10:55

Vēl viena lieliska Strautmanes spēle palīdz "Bobcats" iekļūt NCAA labāko 16 komandu pulkā

LETA

Latviešu basketboliste Paula Strautmane pirmdien iemeta 11 punktus, savāca 11 bumbas zem groziem un izpildīja septiņas rezultatīvas piespēles Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, palīdzot Kvinnipakas universitātes komandai "Bobcats" sasniegt sacensību astotdaļfinālu jeb "Sweet 16" fāzi.

"Bobcats" ar rezultātu 85:78 (25:22, 18:14, 17:19, 25:23) pārspēja Maiami Universitātes vienību "Hurricanes".

"Bobcats" vadībā bija noslēdzošo 31 minūti. Kaut pēdējās trijās ar pusi minūtēs pretinieces vairākkārt pietuvojās līdz punkta atstatumam "Bobcats" spēlētājas spēja gūt divpadsmito uzvaru pēc kārtas. Kvinnipakas universitātes basketbolistes realizēja 15 tālmetienus, sasniedzot sezonas augstāko rādītāju.

Strautmane nospēlēja 35 minūtes, kas bija ilgākais laiks mačā, trāpot trīs no sešiem divpunktu raidījumiem, vienu no diviem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat latviete izcēlās ar 11 bumbām zem groziem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, divām pārtvertām bumbām, trim kļūdām un trim piezīmēm.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 22 punktiem bija sešus tālmetienus trāpījusī Morgana Menca.

Turpinājumā "Bobcats" sestdien sacentīsies ar Dienvidkarolīnas Universitātes komandu "Gamecocks", kas ir viena no četrām turnīrā ar pirmo numuru izliktajām vienībām.

Kā vēstīts, izslēgšanas turnīra pirmo kārtu dāmu sacensībās nepārvarēja Latvijas basketbolistes Kitijas Laksas pārstāvētā Dienvidfloridas Universitātes komanda "Bulls".