Mazurs apstiprināts par spēcīgās Saratovas "Avtodor" galveno treneri
Nikolajs Mazurs turpmāk vadīs ambiciozo Saratovas "Avtodor" komandu.
Basketbols
2016. gada 26. maijs, 11:22

Mazurs apstiprināts par spēcīgās Saratovas "Avtodor" galveno treneri

Jauns.lv

Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs kļuvis par Krievijas basketbola kluba Saratovas "Avtodor" galveno treneri, apstiprinājis klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mazuram darbā ar "Avtodor" komandu palīdzēs Vladislavs Konovalovs, kurš līdz šim strādāja ar Saratovas jauniešu komandu.

"Vēlos pateikties kluba vadībai par doto iespēju strādāt tik augstā līmenī. Pēdējos divos gados "Avtodor" VTB Vienotās līgas čempionātā rādīja kvalitatīvu un ātru basketbolu. Es vēlētos noturēt un uzlabot rezultātu līmeni, ņemot vērā komandas spēles firmas zīmi, jo "Avtodor" komandā ir savākti ļoti talantīgi Krievijas spēlētāji, kuriem jāsper nozīmīgs solis savā izaugsmē, uzkrājot pieredzi un pieliekot meistarībā," klubs citē Mazura viedokli. "Man ir liela pieredze darbā ar jaunajiem spēlētājiem, un es gribu palīdzēt viņiem attīstīties. Krievijas spēlētājiem nav jābaidās uzņemties atbildību par rezultātu un jāspēlē galvenās lomas komandā, ne tikai jāpaļaujas uz leģionāriem".

Mazurs iepriekšējo sezonu noslēdza Vienotās līgas pastarītes Tbilisi "Vita" galvenā trenera amatā, komandai 30 maču laikā tiekot tikai pie vienas uzvaras, turklāt uz regulārā čempionāta pēdējo spēli vienība nemaz neieradās. Sezonas gaitā kļuva arī zināms, ka šo klubu piemeklējušas finansiālas problēmas.

Latvijas speciālists "Vita" vienību pārņēma šī gada janvārī. Pagājušajā vasarā pēc kļūšanas par Latvijas čempionu "VEF Rīga" sastāvā Mazurs šo komandu atstāja un pārņēma cita Krievijas kluba Maskavas "Dinamo" grožus, taču finansiālo saistību dēļ tas netika pielaists ne startam Vienotajā līgā, ne Superlīgā un FIBA Eiropas kausā.

"Avtodor" prezidents Vladimirs Rodionovs uzsver, ka nākamajā sezonā būs pilnīgi jauna komanda, kurā uzsvars tiks likts uz gados jauniem basketbolistiem. "Mēs rēķināmies, ka "Avtodor" parādīs ne mazāk interesantu basketbolu kā šosezon, izpildot minimālo uzdevumu - iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Domāju, ka komanda nākamajā sezonā būs interesanta, jo ceram uz saviem jaunajiem audzēkņiem, kuriem jāsper pirmais solis lielajā basketbolā," sacīja kluba vadītājs.

Mazurs ilgus gadus strādājis ar 1995.gadā dzimušo Latvijas basketbolistu paaudzi. Vēl 2013.gadā viņš bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, kad viņa vadītā komanda izcīnīja ceturto vietu Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā. Savukārt 2014.gadā speciālists - jau Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera postenī - ar grūtībām prata izlasei saglabāt vietu Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā.

"Avtodor" vienība šīs sezonas Vienotās līgas regulārajā turnīrā guva 20 uzvaras 30 mačos, ieņemot sesto vietu un sasniedzot izslēgšanas turnīru, tiesa, tajā jau pirmajā kārtā sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit", kuru pārstāv latvieši Jānis Timma un Kaspars Bērziņš.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA