Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs "norāvis muskuli"; viņam veikta operācija
Pēc trenera teiktā, operācijas iemesls esot sezonas laikā "norautais muskulis".
Citi sporta veidi
2016. gada 27. maijs, 11:48

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs "norāvis muskuli"; viņam veikta operācija

Jauns.lv

Latvijas labākajam biatlonistam Andrejam Rastorgujevam veikta pleca operācija, pēc kuras būs nepieciešama sešu nedēļu ilga rehabilitācija, piektdien pastāstīja sportista treneris Intars Berkulis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Treneris atklāja, ka Rastorgujevam pleca operācija tika veikta ceturtdien. "Medicīniski precīzi nevaru komentēt, kas plecam vainas. Ar ārstiem nolēmām, ka operācija jāveic, lai plecs nesāpētu un nākamās sezonas laikā nerastos problēmas."

Latvijas Olimpiskajā vienībā (LOV) skaidroja, ka Rastorgujevs sezonas laikā norāvis muskuli, ko tagad bija nepieciešams salabot.

Berkulis norādīja, ka plānotais atlabšanas laiks būs sešas nedēļas. "Šos gadus Andrejs ir nežēlīgi strādājis. Sportiskā forma viņam bijusi laba. Nedomāju, ka šī operācija sevišķi ietekmēs nākamo sezonu. Varbūt tieši nāks par labu, jo varēs no visa atpūsties."

Aizvadīto sezonu Rastorgujevs noslēdza 20.vietā Pasaules kausa kopvērtējumā, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kāpums par septiņām pozīcijām, bet vēl gadu iepriekš viņš guva 16.vietu. Rastorgujevs augstvērtīgākos rezultātus aizvadītajā sezonā sasniedza Ziemeļamerikas etapos - Kenmorā (Kanādā) viņš bija piektais sacensībās ar masu startu, bet Preskailā (ASV) izcīnīja septīto vietu sprintā.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA