F-1 pilots Daniels Rikjardo Monako trasē sarūpējis visnotaļ lielu pārsteigumu
Rikjardo Monako "Grand Prix" kvalifikācijā negaidīti pārspēj "Mercedes" pilotus.
Citi sporta veidi
2016. gada 28. maijs, 17:06

F-1 pilots Daniels Rikjardo Monako trasē sarūpējis visnotaļ lielu pārsteigumu

Jauns.lv

Austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull" komandas sestdien izcīnīja negaidītu uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sestā posma - Monako "Gran Prix" - kvalifikācijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rikjardo pirmo reizi karjerā sacensības sāks no pirmās starta pozīcijas. Savukārt "Red Bull" komandai šis ir pirmais "pole-position" kopš 2013.gada Brazīlijas "Grand Prix" izcīņas.

Rikjardo aiz sevis atstāja abus "Mercedes" pilotus - sezonas līderi Niko Rosbergu un pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu.

Rikjardo Montekarlo ielās ierīkoto trasi veica minūtē un 13,622 sekundēs, bet Rosbergs no viņa atpalika par 0,169 sekundēm, kamēr Hamiltons austrālietim zaudēja 0,320 sekundes.

Ceturto vietu ieņēma četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Ferrari", piektais bija Niko Hilkenbergs ("Force India"), bet pirmo sešinieku noslēdza vēl viens itāļu vienības pilots Kimi Reikenens.

Septīto starta vietu izcīnīja Karloss Sainss juniors ("Toro Rosso"), astoto pozīciju ieņems Serhio Peress ("Force India"), bet no piektās starta rindas sacensības sāks Daniils Kvjats ("Toro Rosso") un Fernando Alonso ("McLaren").

Savukārt Rikjardo komandas biedrs, 18 gadus vecais Nīderlandes pilots Makss Verstapens, kurš sensacionāli triumfēja iepriekšējā posmā, jau pirmajā kvalifikācijas sesijā piedzīvoja avāriju un palika ar pieticīgu rezultātu, tādējādi viņš svētdien sacensības sāks no pēdējās starta rindas.

Kopvērtējumā pēc pieciem posmiem stabilu līderpozīciju ar 100 punktiem saglabājis Rosbergs, kuram ar attiecīgi 61 un 57 punktiem seko "Ferrari" somu pilots Kimi Reikenens un Hamiltons.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 157 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 109 punktiem seko "Ferrari", bet "Red Bull" piloti savākuši 94 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

LETA/Foto: AFP/LETA