Štrombergs izcīna bronzu pasaules čempionāta individuālajā braucienā
Par pasaules čempionu individuālajā braucienā kļuva Nīderlandes sportists Nīks Kimmans, bet sudrabs tika austrālietim Semam Vilobijam.
Citi sporta veidi
2016. gada 29. maijs, 10:56

Štrombergs izcīna bronzu pasaules čempionāta individuālajā braucienā

Jauns.lv

Latvijas BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs sestdien izcīnīja bronzu Kolumbijā notiekošā pasaules čempionāta individuālajā braucienā.

No Latvijas sportistiem vietu elites grupas finālā izcīnīja divi - Štrombergs un Kristens Krīgers, kuri kvalifikācijā uzrādīja attiecīgi sesto un devīto rezultātu. Tikmēr Rihards Veide palika 21.vietā, kamēr Edžus Treimanis bija 27.pozīcijā.

Lielajā superfinālā, kur sacentās 16 labākie riteņbraucēji, Štrombergs uzrādīja trešo ātrāko laiku, kas viņam ļāva tikt pie bronzas, kamēr Krīgers palika 14.vietā.

Par pasaules čempionu individuālajā braucienā kļuva Nīderlandes sportists Nīks Kimmans, bet sudrabs tika austrālietim Semam Vilobijam.

Savukārt juniorēm kvalifikāciju pārvarēja Vineta Pētersone, kura noslēgumā izcīnīja astoto vietu. Sieviešu elites kvalifikācijā vienīgā Latvijas pārstāve Sandra Aleksejeva bija 27.vietā. Tikmēr vīru junioru konkurencē Helvijam Babrim 20.pozīcija.

Svētdien Kolumbijā notiekošais pasaules čempionāts noslēgsies ar elites un junioru grupas sportistu pamatsacensībām.

Jau ziņots, ka 2014.gada jūnijā BMX riteņbraucējiem sākās Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas oficiāli noslēgsies otrdien, tomēr noslēdzošos punktus sportisti pelna šonedēļ. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelna UCI ranga punktus, kas tālāk veido arī Nāciju rangu. Tieši Nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas, tomēr šoreiz tās saņems tikai četras, nevis piecas valstis, kā tas bija iepriekš.

Vēl pēc rezultātiem 5.-7.vieta saņems divas ceļazīmes, bet 8.-13.vieta - vienu.

Latvija pašlaik olimpiskajā rangā ieņem sesto vietu, taču tā saglabā izredzes ielauzties arī pirmajā četriniekā, ja izdosies veiksmīgi nostartēt pasaules čempionātā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21.augustam, bet tajās kā viena no Latvijas lielākajām cerībām ir Māris Štrombergs, kurš ir divkārtējs Olimpiādes čempions. Štrombergs maija sākumā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa trešajā posmā Nīderlandē.

LETA / Foto: EPA/LETA