Strēlnieka pārstāvētā "Brose Baskets" grauj "Bayern" un sasniedz Vācijas čempionāta finālu
Mūsu basketbola izlases saspēles vadītājs šajā spēlē guva 11 punktus un palīdzēja savam klubam uzvarēt.
Basketbols
2016. gada 29. maijs, 22:40

Strēlnieka pārstāvētā "Brose Baskets" grauj "Bayern" un sasniedz Vācijas čempionāta finālu

Jauns.lv

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks svētdien guva 11 punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai turnīra čempionei Bambergas "Brose Baskets" savā laukumā ar 96:65 (24:10, 25:10, 26:22, 21:23) sagraut Minhenes "Bayern", tādējādi sasniedzot Vācijas čempionāta finālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sērijā līdz trim uzvarām "Brose Baskets" izcīnīja panākumu ar 3-0.

Pusfināla sērijas noslēdzošajā mačā Strēlnieks laukumā pavadīja 19 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no sešiem tālmetieniem un trīs no septiņiem "sodiņiem", bet vienīgais viņa divpunktnieks nebija precīzs.

Tāpat latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena piezīme un 13 efektivitātes punkti.

Tikmēr otrā pusfināla sērijā Ulmas "Ratiopharm" ar 2-1 atrodas vadībā pret Frankfurtes "Skyliners".

Jau ziņots, ka "Brose Baskets" ceturtdaļfinālā sērijā ar 3-0 pieveica Vircburgas "S.Oliver Baskets".

Bambergas klubs ar 31 panākumu 34 spēlēs kļuva par Vācijas bundeslīgas regulārā čempionāta uzvarētājiem, tuvākos sekotājus Oldenburgas "Ewe Baskets" apsteidzot par četrām uzvarām.

Kā zināms, Bambergas vienība šosezon netika ULEB Eirolīgas turnīra izslēgšanas turnīrā, apstājoties otrajā posmā.

Strēlnieks Bambergas klubā aizvada otro sezonu. Pērn vasarā neilgi pēc Vācijas čempionu titula izcīnīšanas "Brose Baskets" pagarināja līgumu ar latviešu saspēles vadītāju. Pirms gada Vācijas čempionāta finālsērijā "Brose Baskets" ar 3-2 pieveica Minhenes "Bayern".

Strēlnieks "Brose Baskets" sastāvu papildināja 2014.gada jūlijā, bet pirms tam viņš spēlējis Latvijas, Krievijas un Ukrainas klubos.

LETA/ Foto: AFP/SCANPIX/LETA