Mairis Briedis uzzinājis pretinieku cīņai par WBC pasaules čempiona jostu
Jaunajam pasaules čempionam WBC versijā smagajā svarā Tonijam Beljū būs jāaizvada cīņa ar obligāto pretendentu latvieti Mairi Briedi.
Citi sporta veidi
2016. gada 30. maijs, 09:35

Mairis Briedis uzzinājis pretinieku cīņai par WBC pasaules čempiona jostu

Jauns.lv

Par jauno Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) svētdien kļuva britu bokseris Tonijs Beljū, kuram tādējādi būs jāaizvada arī cīņa pret titula obligāto pretendentu latvieti Mairi Briedi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 33 gadus vecais Beljū svētdien savās mājās Liverpūlē ar tehnisko nokautu trešajā raundā sakāva Kongo bokseri Ilungu Makabu.

Jau pirmajā raundā Beljū nonāca nokdaunā, lai gan pirmajās minūtēs viņam piederēja neliels pārsvars, bet otrajā starp abiem bija līdzvērtīga cīņa. Savukārt trešajā raundā brits veica pamatīgu ofensīvu, veicot daudz sitienu un nokautējot Makabu, kurš savas karjeras laikā 21 cīņā guvis 19 uzvaras, no kurām 18 ir ar nokautu.

Tikmēr Beljū karjeras laikā uzvarējis 27 no 30 cīņām, no kurām 17 bijušas ar nokautu.

Beljū uzreiz pēc cīņas izaicināja Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu Denisu Ļebedevu no Krievijas un savu tautieti Deividu Heju, kurš gan šobrīd ir pārgājis uz smagāko svara kategoriju.

Līdzšinējais pasaules čempions WBC versijā bija krievs Dmitrijs Drozds, taču viņš guva traumu un zaudēja titulu.

Briedim, kurš uzvarējis visās karjeras 20 cīņās (17 no tām ar nokautu), pašlaik pieder WBC sudraba josta. Tieši latvietis ir obligātais pretendents uz WBC pasaules čempiona titulu. Vēl maijā viņš pretendentu duelī pārliecinoši "Arēnā Rīga" ar tehnisko nokautu uzveica nigērieti Olanrevaju Durodolu.

Tiesa, arī Drozda atgriešanās pēc savainojuma var aizkavēt Brieža cīņu ar Beljū, taču pats brits izteicās, ka savu nākamo dueli vēlas aizvadīt līdz šī gada beigām.

Tonijs Beljū ar tehnisko nokautu uzvar Ilungu Makabu - video:

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA, Ieva Čīka/LETA, Mārtiņš Ziders