Porziņģis Grieķijā tūkstošu klātbūtnē spēlē basketbolu ar saulesbrillēm uz acīm. FOTO
Divi no pasaules unikālākajiem basketbolistiem - 221 centimetru garais uzbrucējs Kristaps Porziņģis cenšas nosegt 211 centimetrus garo saspēles vadītāju Janni Antetokoumpo
Sporta zvaigznes
2016. gada 30. maijs, 10:15

Porziņģis Grieķijā tūkstošu klātbūtnē spēlē basketbolu ar saulesbrillēm uz acīm. FOTO

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Grieķijas galvaspilsētā Atēnās 5000 skatītāju klātbūtnē piedalījās basketbola spēlē, kurā pats guva 21 punktu.

Mačs, kuru rīkoja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie brāļi Jannis un Tanasis Antetokoumpi, noslēdzās neizšķirti 123:123, bet papildlaiks netika izspēlēts.

Duelis norisinājās zem klajām debesīm, bet Porziņģa komandā Tanasis Antetokoumps iemeta 69 punktus, kamēr viņa brālis otrā vienībā sameta 64 punktus. Šajā duelī piedalījās ne tikai profesionāļi, bet arī bijušie basketbolisti un amatieri, piemēram, Porziņģa ģimenes vidējais brālis Mārtiņš.

Šajā sezonā Porziņģis ar Tanasi Antetokoumpu aizvadīja dažas spēles Ņujorkas "Knicks" komandas sastāvā, jo grieķu basketbolists bija noslēdzis desmit dienu līgumu ar šo vienību.

Porziņģis pērn NBA draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru. Latvietis aizvadīja teicamu debijas sezonu, 72 spēlēs caurmērā iemetot 14,3 punktus un izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējot 1,9 pretinieku metienus.

Sezonas pirmajos trijos mēnešos Porziņģis tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē.

 

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA, AFP/Scanpix/LETA