Porziņģis: "Mans mērķis ir kļūt par NBA čempionu"
"Čempiona tituls. Tas mums visiem ir galvās, tomēr uz to jādodas soli pa solim," stāstīja latvietis.
Basketbols
2016. gada 31. maijs, 09:34

Porziņģis: "Mans mērķis ir kļūt par NBA čempionu"

Jauns.lv

Kristapa Porziņģa galvenais mērķis karjerā ir kādu dienu kļūt par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu ar Ņujorkas "Knicks" komandu, latvietis izteicies vizītes laikā Grieķijā.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļas nogalē Porziņģis Atēnās piedalījās strītbola spēlē, ko rīkoja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie brāļi Džanis un Tanasis Antetokoumpi.

"Čempiona tituls. Tas mums visiem ir galvās, tomēr uz to jādodas soli pa solim," stāstīja latvietis. "Nevinnēsim titulu vienā dienā. Mums jāsāk būvēt komanda un vispirms jāsasniedz izslēgšanas turnīrs. Tas šobrīd ir mans pirmais mērķis - sasniegt "play-off" un tad spēli pa spēlei doties uz priekšu."

"Tas nebūs viegli, tomēr uzskatu, ka mums, faniem un organizācijai ir uz ko tiekties. Domāju, ka augam un vienu dienu vēlamies iegūt titulu," teica Porziņģis.

Porziņģis pērn NBA draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru. Latvietis aizvadīja teicamu debijas sezonu, 72 spēlēs caurmērā iemetot 14,3 punktus un izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējot 1,9 pretinieku metienus.

Sezonas pirmajos trijos mēnešos Porziņģis tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē.

Tikmēr "Knicks" komanda 82 mačos samierinājās ar 32 uzvarām.

Nākamajā mēnesī gaidāmajā NBA draftā "Knicks" nebūs izvēles tiesības, tomēr tai ir daudz vietas līdz algu griestu sasniegšanai un, ja vienības vadība būs gatava tērēt naudu, būs iespējams papildināt sastāvu.

LETA/Foto: Vida Press