Turpinās Eiropas mēroga skrējiens, lai palīdzētu Dakterim Klaunam. FOTO
Līdz šai dienai Dinam izdevies pieveikt jau 714 kilomerus uz tredmila 17 dažādās Eiropas pilsētās.
Citi sporta veidi
2016. gada 31. maijs, 11:50

Turpinās Eiropas mēroga skrējiens, lai palīdzētu Dakterim Klaunam. FOTO

Jauns.lv

Garo distanču skrējējs Dins Vecāns, lai pievērstu uzmanību un atbalstītu kustību Dakteris Klauns, uzsāka maratonu skriešanas sēriju, kurā 28 dienu laikā iecerēts uz tredmila noskriet 28 maratonus visās 28 Eiropas galvaspilsētās. Pašlaik noskrieti jau 17 maratoni un pievērsta gan Eiropas pilsētu iedzīvotāju, gan starptautisko mediju uzmanība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību uz to, ka bērniem ar onkoloģiskām slimībās ārstēšanās process ir psiholoģiski ir vēl smagāks un nesaprotamāks nekā pieaugušajiem, tāpēc viņiem ir nepieciešams kāds, kas palīdz slimībai tikt cauri kaut nedaudz priecīgāk un mierīgāk, piemēram, klauns. Latvijā jau kopš 2012. gada darbojas  projekts “Dakteris Klauns”, kas veido bērniem draudzīgu vidi slimnīcās un akcija 28-28-28 tiek vērsta, lai popularizētu Dakteri Klaunu un aicinātu cilvēkus ziedot šim projektam  www.drklauns.lv  un visos jauniešu ielu sporta un kultūras "Ghetto Games" pasākumos. 

Līdz šai dienai Dinam izdevies pieveikt jau 714 kilomerus uz tredmila 17 dažādās Eiropas pilsētās. Skriešanas stacija tiek izvietota vietā, kur attiecīgajā galvaspilsētā vērojama vislielākā cilvēku plūsma. Lielākoties tas ir staciju tuvumā un pilsētu galvenajos laukumos.  “Mani skrējieni uz uz skrejceliņa simbolizē vēža slimnieka cīņu – it kā stāvēšana uz vietas, bet tajā pašā laikā sadzīvošana ar citiem nepamanāmu nogurumu un spēku izsīkumu. Blakus man ir izvietots arī tukšs skrejceliņš, kur skrējienam var pievienoties jebkurš garāmgājējs – tādējādi vēlos vairot cilvēkos apziņu, ka par savu veselību ir jārūpējas laicīgi un adekvāti,” pastāsta akcijas idejas autors un realizētājs Dins Vecāns. 

Dinu ceļā pavada arī Ghetto TV komanda un viņa gaitām iespējams sekot FB un instagram /run282828 Dina simboliskais atbalsta skrējiens sākās Rīgā 13.maijā un, caurvijoties visām Eiropas Savienības valstīm, noslēgsies 9.jūnijā, Tallinā. Akcijas galvenais atbalsītājs ir ielu un jauniešu kustība Ghetto Games. Šobrīd puiši ir ceļā no Maltas uz Romu.

 

Ghetto Games atbalstītāji:

Partneri: Rīgas Dome, Rīgas Brīvosta, Latvijas Nafta

Sadarbības partneri: Latvijas universitāte,  LiveRīga,  Maxima, Sprite, adidas, LTSA,  Pronets, Mārtiņa Beķereja Atbalsta:Mangaļi,  ProBasketball, Sporta Punkts, Komanda,Būvniecības ABC, Latvijas Futbola federācija, Latvijas Florbola savienība, Veselības Fabrika, LGK atrakcijasSkrīveru Saldumi, Armets, Forum Cinemas, Latvijas sporta federāciju padome

Pašvaldību atbalsts:Ventspils, Jūrmala,  Jēkabpils, Ikšķile, Cēsis, Alūksne, Krāslava, Smiltene Informē TV24, JCDecaux, Draugiem.lv TVNET, OK!, Otrkito, Kas Jauns, Sīrups, Pastaiga, Young.lv, Sportacentrs.com, Sporta avīze


Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto