Šveices futbola izlasē neatrodas vieta pieredzējušam aizsargam Senderosam
Filipe Sendeross savulaik bija viens no Londonas "Arsenal" aizsardzības balstiem.
Futbols
2016. gada 31. maijs, 13:31

Šveices futbola izlasē neatrodas vieta pieredzējušam aizsargam Senderosam

Jauns.lv

Vieta Šveices futbola izlases sastāvā dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā nav atradusies pieredzējušajam kapteinim Filipem Senderosam.

Pašlaik 31 gadu vecais Sendeross karjeras laikā aizvadījis daudzas sezonas Londonas "Arsenal" un "AC Milan" komandās, bet šogad viņš pārgāja uz vietējo komandu Cīrihes "Grasshoper" un zaudējis vietu izlases sastāvā.

Tāpat izlases galvenais treneris Vladimirs Petkovičs kā pēdējos no komandas atskaitījis "Udinese" aizsargu Zilvanu Vidmeru, "Basel" pussargus Luku Cufi un Renato Štefenu, kā arī "Young Boys" vārtsargu Ivonu Mvogo.

"Visi pirmajā nedēļā trenējās ļoti labi. Man bija jāpieņem grūts lēmums, tomēr tā ir daļa no mana darba," stāstīja Petkovičs.

Kā zināms, sākotnēji Petkovičs kandidātu vidū iekļāva 28 spēlētājus, kuru vidū nebija kādreizējais Šveices izlases kapteinis Gekhans Inlers, kurš nesen kļuva par Anglijas čempionu sensacionālās Lesteras "City" komandas rindās. Viņš gan nespēja nostiprināties tās sastāvā un šosezon laukumā izgāja tikai piecos premjerlīgas mačos.

Gatavojoties čempionātam, Šveice sestdien pārbaudes spēlē ar 1:2 piekāpās Beļģijai, bet turpinājumā 3.jūnijā tā spēlēs ar Moldovu.

Eiropas čempionāts Francijā šogad norisināsies no 10.jūnija līdz 10.jūlijam, bet Šveice sacentīsies vienā apakšgrupā ar mājinieci Franciju, kā arī Albāniju un Rumāniju.

Šveices izlase iepriekš piedalījusies trijos Eiropas čempionāta finālturnīros, tomēr nekad nav spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Kā zināms, 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas sacensībās Šveice spēlēs vienā apakšgrupā arī ar Latviju.

Šveices izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

vārtsargi - Jans Somē (Menhengladbahas "Borussia", Vācija), Romans Birki (Dortmundes "Borussia", Vācija), Marvins Hics ("Augsburg", Vācija);

aizsargi - Štefans Lihtšteiners (Turīnas "Juventus", Itālija), Niko Elvedi (Menhengladbahas "Borussia"), Mihaels Langs ("Basel"), Johans Žurū (Hamburgas SV, Vācija), Stēvs fon Bergers ("Young Boys"), Fabians Šērs ("Hoffenheim", Vācija), Fransuā Mubanže ("Toulouse", Francija), Rikardo Rodrigess ("VfL Wolfsburg", Vācija);

pussargi - Valons Behrami ("Watford", Anglija), Blerims Džemaili ("Genoa", Itālija), Želsons Fernandešs ("Stade Rennais", Francija), Fabjans Frejs ("Mainz 05", Vācija), Granits Džaka (Menhengladbahas "Borussia"), Džerdans Šaķiri (Stokas "City", Anglija), Deniss Zakarija ("Young Boys");

uzbrucēji - Briels Embolo ("Basel"), Hariss Seferovičs (Frankfurtes "Eintracht", Vācija), Admirs Memedi (Leverkūzenes "Bayer", Vācija), Erens Derdijoks (Bejolu "Kasimpaša", Turcija), Šani Tarašajs (Liverpūles "Everton", Anglija).

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA