Porziņģim un "Knicks" jauns galvenais treneris
Džefs Hornačeks ir viens no 90. gadu labākajiem NBA snaiperiem, kas varētu nozīmēt, ka jaunais treneris varētu daudz uzticēties arī Kristapa Porziņģa tālmetieniem, kas ir viens no labākajiem komandā.
Basketbols
2016. gada 2. jūnijs, 22:13

Porziņģim un "Knicks" jauns galvenais treneris

Jauns.lv

Latviešu talanta Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" piektdien apstiprināja Džefu Hornačeku galvenā trenera amatā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka pēc mediju informācijas "Knicks" un Hornačeks ir vienojušies par līgumu uz trīs gadiem.

"Džefam ir lieliska basketbola izjūta un izteiktas līdera dotības, ko viņš ir apliecinājis spēlētāja un trenera karjeras laikā," kluba izvēli komentēja "Knicks" prezidents Fils Džeksons.

"Esmu patiesi iepriecināts un pagodināts kļūt par galveno treneri tik vēsturiskai komandai. Degu nepacietībā strādāt kopā ar Filu - treneri un basketbola skolotāju, kuru esmu apbrīnojis gadiem. Sadarbojoties ar viņu un komandas personālu, ceru aizvest "Knicks" līdz tam līmenim, ko līdzjutēji gaida," klubs citē Hornačeku.

Paredzams, ka Hornačeka atalgojums būs piecu miljonu ASV dolāru (4,47 miljonu eiro) liels, kas ir par miljonu vairāk, nekā saņēma Dereks Fišers, kurš pie "Knicks" stūres bija pusotru sezonu, bet aizvadītās sezonas vidū darbu zaudēja.

Kā vēsta "The New York Post", "Knicks" vienošanos ar Hornačeku panākusi jau pirms divām nedēļām, taču oficiāls paziņojums nesekoja, jo treneris vēlējies, lai iepazīstināšanas preses konferencē piedalītos arī viņa ģimene - sieva un trīs bērni.

Līdz ar to Ņujorkas "Knicks" kļuvis par desmito NBA klubu, kurš pēc sezonas beigām paziņos par jaunu galveno treneri. Jaunus trenerus ir apstiprinājušas arī Hjūstonas "Rockets", Ņūdžersijas "Nets", Vašingtonas "Wizards", Sakramento "Kings", Minesotas "Timberwolves", Indiānas "Pacers", Losandželosas "Lakers", Memfisas "Grizzlies" un Orlando "Magic" komandas.

Jau ziņots, ka "Knicks" komandas prezidents Fils Džeksons ar Hornačeku ticies divreiz, izvēloties viņu starp Deividu Blatu, Frenku Vogelu un vienības pagaidu treneri Kurtu Rembisu.

Hornačeks iepriekš strādāja Fīniksas "Suns" vienībā, no kuras tika atlaists februāra sākumā, kad traumu nomocītā vienība bija zaudējusi 19 no 21 izbraukuma spēles.

Sezonas laikā no "Knicks" galvenā trenera amata tika atbrīvots Dereks Fišers, bet viņa vietā stājās līdzšinējais palīgs Rembiss, kurš šajā postenī noslēdza atlikušo sezonas daļu. Kaut Rembiss bija viens no kandidātiem, lai turpinātu strādāt vienībā, viņš nav ieguvis mīlestību starp "Knicks" faniem, jo deva pārāk daudz spēles laika veterāniem, nedomājot par nākotni.

Arī Porziņģim Rembisa vadībā nesekmējās. Latvietis šosezon izcēlās ar "double-double" 21 spēlē, bet, ja sezonas ievadā Porziņģis 18 reizes panāca divciparu skaitļus gan punktos, gan atlēkušajās bumbās, Rembisa vadībā viņš to paveica tikai trīs reizes, turklāt tas bija sezonas noslēdzošajās četrās cīņās, kurās viņš piedalījās.

Hornačeks 2013./2014.gada sezonā tika iebalsots par līgas otro labāko treneri. "Suns" vienību viņš vadīja kopš 2013.gada, bet pirms tam amerikāņu speciālists par galveno treneri nebija strādājis nevienā citā klubā. Viņa vadībā "Suns" allaž palika ārpus izslēgšanas turnīra, kaut pirmajās divās sezonās rādīja cienījamu sniegumu.

Hornačeks daudziem atmiņā palicis kā Jūtas "Jazz" spēlētājs, šajā klubā no 1994. līdz 2000.gadam aizvadot savas karjeras pēdējās sešas NBA sezonas. Par viņa karjeras augstāko punktu uzskatāma aizkļūšana līdz diviem NBA fināliem - 1997. un 1998.gadā -, taču abas reizes pārāka izrādījās Maikla Džordana pārstāvētā Čikāgas "Bulls" vienība.

NBA viņš sāka spēlēt "Suns" vienībā, kura talantīgo aizsargu izvēlējās 1986.gada draftā. Fīniksā Hornačeks nospēlējis sešas sezonas, bet no 1992. līdz 1994.gadam pārstāvēja arī Filadelfijas "76ers" komandu, uz kurieni līdz ar diviem citiem spēlētājiem tika aizmainīts pret vienu no līgas zvaigznēm Čarlzu Bārkliju.

No 2011. līdz 2013.gadam Hornačeks darbojās "Jazz" treneru kolektīvā.

Porziņģis pērn NBA draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru. Latvietis aizvadīja teicamu debijas sezonu, 72 spēlēs caurmērā iemetot 14,3 punktus un izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējot 1,9 pretinieku metienus. Šonedēļ viņu nosauca par līgas otro labāko debitantu, tomēr viņš bija populārākais starp debitantiem, jo latvieša formastērpi regulārā čempionāta laikā bijuši ceturtie pirktākie, šajā rādītājā atpaliekot vienīgi no līgas zvaigznēm Stīvena Karija, Kobes Braienta un Lebrona Džeimsa.

"Knicks" vienība šosezon guva 32 panākumus 82 spēlēs un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

LETA / Foto: EPA/LETA