Merzļikins nākamsezon mēģinās iekarot Ziemeļameriku, "Lugano" meklē viņa aizstājēju
Šveices mediji "La Regione" un "Corriere del Ticino" vēsta, ka Elvis Merzļikins varētu jau nākamajā sezonā spēlēt Ziemeļamerikā, tādējādi "Lugano" komanda meklē Latvijas vārtsarga aizstājēju.
Hokejs
2016. gada 7. jūnijs, 15:34

Merzļikins nākamsezon mēģinās iekarot Ziemeļameriku, "Lugano" meklē viņa aizstājēju

Jauns.lv

Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) klubs "Lugano" jau nākamajai sezonai meklē aizstājēju Latvijas izlases vārtsargam Elvim Merzļikinam, vēsta vietējie mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Merzļikinu 2014.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 76.numuru izraudzījās Kolumbusas "Blue Jackets" komanda. Janvārī "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens atklāja, ka Merzļikins arī nākamajā sezonā pārstāvēs NLA komandu "Lugano", bet vēlāk šo faktu apstiprināja arī pats vārtsargs.

Tiesa, tagad izdevumi "La Regione" un "Corriere del Ticino" vēsta, ka Merzļikins varētu jau nākamajā sezonā spēlēt Ziemeļamerikā, tādējādi "Lugano" komanda meklē Latvijas vārtsarga aizstājēju.

Kā viens no potenciālajiem kandidātiem tiek minēts Šveices izlases vārtsargs Reto Berra, tomēr viņam vēl gadu ir spēkā līgums ar NHL komandu un Kolorādo "Avalanche".

Merzļikins aizvadītājā sezonā "Lugano" sastāvā izcīnīja NLA sudraba medaļas. Finālsērijā "Lugano" ar 1-4 zaudēja "Bern" komandas hokejistiem, taču, neraugoties uz komandas neveiksmi, Merzļikins aizvadīja ļoti labu sezonu un bija stabils vienības pirmais vārtsargs.

Izslēgšanas turnīrā latviešu mūris 15 spēlēs ielaida vidēji 2,32 ripas mačā un atvairīja 93,6% metienu, kas bija labākais rādītājs līgā, savukārt regulārajā čempionātā viņš 44 mačos atvairīja 92,2% metienu, kas bija otrs labākais rādītājs līgā, vidēji mačā ielaižot 2,76 ripas.

Maija sākumā viņš Latvijas izlases rindās piedzīvoja debiju pasaules čempionātā, meistarsacīkšu laikā izkonkurējot Edgaru Masaļski no pirmā vārtsarga vietas. Nepilnās piecās spēlēs viņš vidēji mačā ielaida 2,91 ripu un atvairīja 91,2% metienus, kas bija septītais labākais rādītājs turnīrā.

LETA/Foto: EPA/LETA