Kārlis Zirnis kļuvis par ASV otrās spēcīgākās junioru līgas komandas galveno treneri
Kā pēc apstiprināšanas amatā izteicies Zirnis, iespēja pārņemt jaundibināto klubu viņam radusies jau pirms gada.
Hokejs
2016. gada 7. jūnijs, 17:03

Kārlis Zirnis kļuvis par ASV otrās spēcīgākās junioru līgas komandas galveno treneri

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienības treneris Kārlis Zirnis apstiprināts par Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL), kas ir otrs spēcīgākais junioru turnīrs ASV, komandas Šrīvportas "Mudbugs" galveno treneri.

Tieši šajā komandā, kad tā vēl spēlēja Centrālajā hokeja līgā (CHL), Zirnis no 2006. līdz 2008.gadam pavadīja divas sezonas kā hokejists. "Mudbugs" komanda savu pēdējo sezonu CHL aizvadīja 2011.gadā, kad turklāt triumfēja turnīrā, bet šogad tā debitēs NAHL sacensībās, kas nozīmē, ka 38 gadus vecais Zirnis veidos pilnīgi jaunu komandu.

Iepriekšējos divus gadus Zirnis aizvadīja Nešvilā, kur vadīja NA3HL līgas vienību "Junior Predators". NA3HL ir līmeni zem NAHL turnīra.

Kā pēc apstiprināšanas amatā izteicies Zirnis, iespēja pārņemt jaundibināto klubu viņam radusies jau pirms gada.

"Es teicu "jā", esmu ieinteresēts," pēc pagājušajā nedēļā veiktās apstiprināšanas stāstīja latvietis. "Nešaubījos, ja šī franšīze atgriežas, vēlējos būt pirmais, kas to vada."

Darbs ar Nešvilas "Junior Predators" komandu Zirnim bija pirmā pieredze galvenā trenera postenī. Pirms tam viņš bija strādājis kā treneru palīgs un skauts.

Kā hokejists Zirnis savulaik pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases, bet klubu līmenī latvietis spēlēja komandās Latvijā un Ziemeļamerikā.

Zirnis kopš 2012.gada darbojas Latvijas valstsvienībā un bijis palīgs nu jau trijiem galvenajiem treneriem - Tedam Nolanam, Aleksandram Beļavskim un Leonīdam Tambijevam. Pirms diviem gadiem Zirnis bija tuvu, lai kļūtu par Nolana palīgu Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Bufalo "Sabres", tomēr toreiz darījums pēdējā brīdī nojucis.

Latvijas izlase nākamās spēles aizvadīs no 1. līdz 4.septembrim, kad "Arēnā Rīga" piedalīsies olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā, spēkojoties ar Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA