Krievijas futbola izlasē savainoto pussargu Deņisovu aizstās Jusupovs
Jusupovs (centrā) jau pirmdien trenējās ar izlasi, tomēr Krievijas Futbola federācija vēl nebija paziņojusi viņa iekļaušanu valstsvienībā.
2016. gada 7. jūnijs, 18:11

Krievijas futbola izlasē savainoto pussargu Deņisovu aizstās Jusupovs

Jauns.lv

Krievijas futbola izlasē startam Eiropas čempionāta finālturnīrā savainotā Maskavas "Dinamo" pussarga Igora Deņisova vietā iekļauts Sanktpēterburgas "Zeņit" spēlētājs Arturs Jusupovs, vēsta Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Krievija pēdējā pārbaudes spēlē pirms finālturnīra svētdien nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Serbiju, bet Deņisovs šajā mačā guva traumu.

"Jusupovs aizstās augšstilba savainojumu guvušo Deņisovu," sociālajā vietnē "Twitter" raksta UEFA.

Jusupovs jau pirmdien trenējās ar izlasi, tomēr Krievijas Futbola federācija vēl nebija paziņojusi viņa iekļaušanu valstsvienībā.

"Esmu aizkustināts, taču ir jākoncentrējas darbam. Atrasties izlasē ir liels gods, kaut arī tas nācis kā sniegs uz galvas. Pēc tam, kad uzzināju par izsaukumu, savācu mantas un devos uz izlasi. Kaut kādu formu biju uzturējis, 2-3 reizes nedēļā gāju uz sporta zāli, bet ar bumbu netrenējos. Uz izlasi ierados bez sporta apaviem, treniņos strādāju ar tiem, kurus man aizdeva Romāns Neišteters," teica Jusupovs.

Jau pirms tam Krievija traumas dēļ zaudēja vēl vienu centra pussargu Alanu Dzagojevu, kura dēļ sastāvā tika iekļauts Dmitrijs Torbinskis.

Tāpat traumu dēļ turnīru izlaidīs arī aizsargi Jurijs Žirkovs un Oļegs Kuzmins.

Krievijas izlases galvenā trenera Leonīda Slucka komandā pēc sastāva izmaiņām ir septiņi valsts čempiones Maskavas CSKA futbolisti un seši no pērnās sezonas čempiones "Zeņit". Sastāvā ir Krievijas čempionāta labākais vārtu guvējs Fjodors Smolovs, bet no pārsteidzošās vicečempiones "Rostov" nav izvēlēts neviens futbolists.

Tāpat valstsvienībā iekļauti arī divi naturalizētie spēlētāji - divas spēles Vācijas valstsvienībā aizvadījušais Romāns Neišteters un brazīliešu vārtsargs Giljerme.

Eiropas čempionāts Francijā šogad norisināsies no 10.jūnija līdz 10.jūlijam, bet Krievija sacentīsies vienā apakšgrupā ar Angliju, Velsu un Slovākiju.

Kā zināms, 2018.gadā Krievija savās mājās uzņems Pasaules kausa finālturnīru.

Krievijas izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

vārtsargi - Igors Akinfejevs (Maskavas CSKA), Giljerme (Maskavas "Lokomotiv"), Jurijs Lodigins (Sanktpēterburgas "Zeņit");

aizsargi - Aleksejs Berezuckis, Vasilijs Berezuckis, Sergejs Ignaševičs, Georgijs Ščeņņikovs (visi - CSKA), Dmotrijs Kombarovs (Maskavas "Spartak"), Romāns Neišteters (Gelzenkirhenes "Schalke 04, Vācija), Igors Smoļņikovs ("Zeņit"), Romāns Šiškins ("Lokomotiv");

pussargi - Aleksandrs Golovins, Romāns Širokovs (abi - CSKA), Deniss Glušakovs ("Spartak"), Oļegs Ivanovs (Groznijas "Terek"), Pāvels Mamajevs, Dmitrijs Torbinskis (abi - "Krasnodar"), Aleksandrs Samedovs ("Lokomotiv"), Oļegs Šatovs, Arturs Jusupovs (abi - "Zeņit");

uzbrucēji - Artjoms Dzjuba, Aleksandrs Kokorins (abi - "Zeņit"), Fjodors Smolovs ("Krasnodar").


LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA