Itālijas futbola izlases vadību pēc Eiropas čempionāta pārņems pieredzējušais Ventura
Pēc gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra Itālijas valstsvienības grožus pārņems 68 gadus vecais Džjampjēro Ventura.
2016. gada 8. jūnijs, 13:18

Itālijas futbola izlases vadību pēc Eiropas čempionāta pārņems pieredzējušais Ventura

Jauns.lv

Itālijas futbola izlases galvenā trenera amatu pēc šovasar gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra pārņems pieredzējušais itāļu speciālists Džjampjēro Ventura, vēsta šīs valsts mediji.

Itālijas galvenā trenera amats kļūs vakants pēc Francijā gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra, kas sāksies jau piektdien, bet noslēgsies 10.jūlijā. Pašreizējais šīs izlases galvenais treneris Antonio Konte karjeru nolēmis turpināt Anglijas premjerlīgas klubā Londonas "Chelsea".

Otrdien Itālijas Futbola asociācijas (FIGC) prezidents Karlo Tavekio vietējiem medijiem pavēstīja, ka valstsvienības grožus pārņems 68 gadus vecais Ventura.

"Izvēlējāmies Venturu, jo viņam ir labas psiholoģiskās īpašības un viņš prot vadīt komandu," Itālijas laikrakstam "Il Messaggero" norādīja Tavekio.

Tiek vēstīts, ka speciālists parakstījis līgumu uz diviem gadiem, par katru no tiem atlīdzībā saņemot 1,3 miljonus eiro.

Venturas iepriekšējā darba vieta bija Itālijas A sērijas klubs "Torino", kuru viņš vadīja no 2011. līdz 2016.gadam. Komanda sezonu noslēdza 12.vietā, bet līgums tika pārtraukts pēc abu pušu abpusējas vienošanās.

Ventura savas ilgās trenera karjeras laikā strādājis tikai Itālijas klubos. Tiesa, speciālists tā arī nav spējis virs galvas celt kādu augstākā līmeņa trofeju.

Itālijas izlase Eiropas čempionātā sacentīsies vienā apakšgrupā ar Beļģiju, Īriju un Zviedriju.

LETA/Foto: EPA/LETA