Vācijas futbola izlase paliek bez pamatsastāva aizsarga Rīdigera
Neilgi pirms Eiropas čempionāta sākuma 23 gadus vecais Antonio Rīdigers treniņā plēsis labā ceļgala krusteniskās saites.
2016. gada 8. jūnijs, 14:30

Vācijas futbola izlase paliek bez pamatsastāva aizsarga Rīdigera

Jauns.lv

Vācijas futbola izlasei Francijā gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā nevarēs palīdzēt pamatsastāva aizsargs Antonio Rīdigers, kurš iedzīvojies nopietnā ceļgala savainojumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Neilgi pirms Eiropas čempionāta sākuma 23 gadus vecais Rīdigers treniņā plēsis labā ceļgala krusteniskās saites, līdz ar to viņu gaida ilgs atveseļošanās periods.

Itālijas A sērijas kluba "AS Roma" aizsargam bija iecerēts jau pamatsastāvā sākt svētdien gaidāmo Vācijas izlases Eiropas čempionāta pirmo spēli pret Ukrainu.

Viņa vietā turnīram tiks pieteikts 20 gadus vecais Leverkūzenes "Bayer" komandas aizsargs Jonatans Tā, trešdien preses konferencē apstiprināja izlases galvenais treneris Joahims Lēvs.

"Jonatans Tā vēl nesen bija ar komandu, un viņš pēdējās trīs nedēļas turpināja trenēties individuāli," stāstīja Lēvs. "Zinu, ka Tā ir ļoti profesionāls un viņam būs nepieciešamas vien pāris dienas vai nedēļa, lai atgūtu sportisko formu."

Līdz šim Tā Vācijas izlases sastāvā laukumā devies tikai vienā mačā, kad marta beigās ar 2:3 tika zaudēts Anglijai.

Zīmīgi, ka jau Rīdigers bija plānots kā aizstājējs traumētajam veterānam Matsam Hummelsam, kurš svētdien gaidāmajā pirmajā Eiropas čempionāta spēlē ar Ukrainu vēl nevarēs doties laukumā.

Eiropas čempionāts Francijā sāksies piektdien un norisināsies līdz 10.jūlijam, bet Vācija sacentīsies vienā apakšgrupā ar Ukrainu, Poliju un Ziemeļīriju.

Vācijas izlase ir pašreizējā Pasaules kausa ieguvēja un starp medaļniekiem bijusi četrās planētas meistarsacīkstēs pēc kārtas. Iepriekšējā Eiropas čempionātā tā apstājās pusfinālā, kurā piekāpās Itālijai, bet vēl četrus gadus iepriekš finālā zaudēja Spānijai.

Vācijas izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

vārtsargi - Manuels Noiers (Minhenes "Bayern"), Bernds Leno (Leverkūzenes "Bayer"), Marks Andrē ter Štēgens ("Barcelona", Spānija);

aizsargi - Žeroms Boatengs ("Bayern"), Emre Džans ("Liverpool", Anglija), Jonass Hektors ("Koln"), Benedikts Hēvedess (Gelzenkirhenes "Schalke 04"), Matss Hummelss (Dortmundes "Borussia"), Škodrans Mustafi ("Valencia", Spānija), Jonatans Tā ("Bayer");

pussargi - Juliāns Drakslers, Andrē Širrle (abi - "VfL Wolfsburg"), Sami Kedira (Turīnas "Juventus", Itālija), Jošua Kimmihs, Tomass Millers (abi - "Bayern"), Toni Kross (Madrides "Real", Spānija), Mesuts Ezils (Londonas "Arsenal", Anglija), Lukašs Podoļskis (Stambulas "Galatasaray", Turcija), Juliāns Veigls (Dortmundes "Borussia"), Bastians Šveinšteigers (Mančestras "United", Anglija);

uzbrucēji - Mario Gomess (Stambulas "Bešiktaš", Turcija), Mario Gece ("Bayern"), Līrojs Sanē ("Schalke 04").


LETA/Foto: EPA/LETA