Latvijas hokeja talants Jevpalovs izcīna prestižo ECHL čempionu titulu
Ņikita Jevpalovs pirms gada kopā ar Latvijas izlasi devās uz pasaules čempionātu, tomēr laukumā izlases kreklā nedevās.
Hokejs
2016. gada 10. jūnijs, 10:39

Latvijas hokeja talants Jevpalovs izcīna prestižo ECHL čempionu titulu

Jauns.lv

Latvijas hokeja uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Allenas "Americans" komanda ceturtdien kļuva par Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempioni, triumfējot Kellija kausa izcīņā.

"Americans" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (2:0, 0:1, 2:1) pārspēja Vīlingas "Nailers" hokejistus, sērijā līdz četrām uzvarām gūstot panākumu ar 4:2.

Jevpalovs finālsērijas noslēdzošajā mačā izpildīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, taču spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Americans" komanda ECHL čempiona titulu izcīnīja otro gadu pēc kārtas. Iepriekšējo reizi šāds panākums izdevās Toledo "Storm" vienībai, kas uzvarēja 1993. un 1994.gadā.

Jevpalovs sešās ECHL fināla spēlēs izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Sērijas pirmajā mačā "Americans" guva uzvaru savā laukumā, nākamajās divās cīņās tika ciestas neveiksmes, bet pēc tam tika gūtas divas uzvaras izbraukumā.

Latvijas uzbrucējs ECHL 15 izslēgšanas turnīra spēlēs guva divus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Jevpalovs pēc sezonas noslēguma Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā čempionātā Amerikas Hokeja līgā (AHL) tika nosūtīts uz ECHL. Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" komanda Kaldera kausa izcīņā Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām cieta neveiksmi ar 1-3 pret Ontario "Reign", tādējādi noslēdzot AHL sezonu.

Latvijas uzbrucējs AHL izslēgšanas turnīra mačos trīs spēlēs izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem, savukārt 60 regulārā čempionāta cīņās Jevpalova kontā bija pieci vārti un deviņas rezultatīvas piespēles, kā arī negatīvs lietderības koeficients -18.

21 gadu vecais Jevpalovs šosezon ECHL aizvadīja piecus mačus regulārajā čempionātā, kuros sevi apliecināja ar vienu precīzu metienu un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Jevpalovam šī bija pirmā sezona profesionālajā hokejā, bet pagājušā gada janvārī viņš parakstīja trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Sanhosē "Sharks", kurā vēl nav debitējis.

Iepriekšējās trīs sezonas Jevpalovs pavadīja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Blēnvilas-Buābriānas "Armada", izceļoties ar augstu rezultativitāti. Uzbrucējs iepriekšējā sezonā kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš kādā no Kanādas junioru hokeja līgām (CHL) regulārajā čempionātā sezonas laikā guvis vismaz 100 rezultativitātes punktus.

Tāpat Jevpalovs iepriekšējā sezonā tika iekļauts QMJHL otrajā simboliskajā izlasē. Hokejists pērn pretendēja uz vietu arī Latvijas izlasē un pat devās uz pasaules čempionātu, tomēr turnīram tā arī netika pieteikts un pēc pirmajiem diviem mačiem tika aizsūtīts mājās.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA