Šīs futbola zvaigznes mēs neredzēsim Eiropas čempionātā
Skandalozais Karims Benzemā noteikti būtu viens no spēcīgās Francijas izlases uzbrukuma līderiem.
2016. gada 10. jūnijs, 12:24

Šīs futbola zvaigznes mēs neredzēsim Eiropas čempionātā

Jauns.lv

Kā jau vienmēr, pirms Eiropas futbola čempionāta sacensību dalībnieces nav izvairījušās no savu vadošo spēlētāju traumām, tomēr futbolisti nozīmīgajā sporta notikumiem nepiedalīsies arī citu iemeslu dēļ.

Vienai no turnīra favorītēm Francijai šajā Eiropas čempionātā nāksies iztikt bez savas spilgtākās zvaigznes uzbrukumā Karima Benzemā, kurš izlasē nav iekļauts savstarpējo konfliktu dēļ - viņš bija iesaistīts šantāžas lietā pret valstsvienības biedru Matjē Valbuenā, turklāt uzbrucējam nav tās labākās attiecības ar galveno treneri Didjē Dešānu. Šajā pavasarī Benzemā kopā ar Spānijas grandu Madrides "Real" kļuva par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem. Francūžiem savās mājās notiekošajā turnīrā traumas dēļ nevarēs palīdzēt arī cits "Real" futbolists - aizsargs Rafaels Varāns, kā arī vēl viena spāņu kluba "Barcelona" aizsargs Žeremī Matjē. Vēl viens trieciens Francijai aizsardzības pozīcijās bija "Liverpool" futbolista Mamadū Sakho pieķeršana aizliegto vielu lietošanā. Tikmēr pirms diviem gadiem slavenais franču pussargs Franks Riberī paziņoja par savu gaitu noslēgšanu valstsvienībā, lai gan bijušas baumas par viņa iespējamo atgriešanos.

Bez Benzemā šajā Eiropas čempionātā nepiedalīsies vēl vairāki augstākā līmeņa futbolisti. Tā kā finālturnīram nespēja kvalificēties Nīderlande, līdzjutējiem būs jāiztiek bez veselas plejādes holandiešu futbolistiem - Minhenes "Bayern" pussarga Arjena Robena un Veslija Sneidera no Stambulas "Galatasaray", kā arī Mančestras "United" pārstāvja Deilija Blinda.

Savukārt Spānijas izlases sastāvā nav Madrides "Real" aizsarga Dani Karvahala, kurš UEFA Čempionu līgas finālā iedzīvojās savainojumā. Tikmēr šīs valstsvienības sastāvā nav iekļuvis Londonas "Chelsea" uzbrucējs Djegu Kosta, kā arī viņa kolēģis Fernando Torress no Madrides "Atletico", kuram ir grūti atgūt kādreizējo spozmi.

Savukārt pašreizējai FIFA pasaules ranga vicelīderei Beļģijai liels iztrūkums ir komandas kapteinis Vensāns Kompanī - Mančestras "Ciy" aizsargam bijusi savainojumiem bagāta sezona, un trauma liegs viņam piedalīties arī sacensībās Francijā. Itālijas valstsvienība šo Eiropas čempionātu nolēmusi aizvadīt bez diviem kolorītiem futbolistiem - pussarga Andrea Pirlo un uzbrucēja Mario Balotelli, kuri nav iekļauti valstsvienības sastāvā. Tāpat kontinenta meistarsacīkšu laukumos šovasar neredzēsim talantīgo itāļu pussargu Marko Verati, jo Parīzes "Saint-Germain" futbolists guvis traumu.

Tikmēr Anglijas valstsvienībā šajā Eiropas čempionātā savainojumu dēļ nespēlēs Londonas "Arsenal" uzbrucējs Denijs Velbeks, kā arī viņa komandas biedrs pussargs Alekss Oksleids-Čemberlens. Savukārt vēl viens "Arsenal" futbolists Teo Volkots palicis ārpus sastāva.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA