Dāvim Bertānam sezona Spānijā ir beigusies
Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā iemeta sešus punktus.
Basketbols
2016. gada 10. jūnijs, 23:22

Dāvim Bertānam sezona Spānijā ir beigusies

Jauns.lv

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" komanda piektdien cieta zaudējumu Spānijas augstākās līgas (ACB) izslēgšanas turnīra pusfināla ceturtajā spēlē un izstājās no sacensībās.

Pusfināla ceturtajā mačā "Laboral Kutxa" savā laukumā ar 63:85 (14:24, 17:23, 17:19, 15:19) pārliecinoši piekāpās Barselonas "Lassa", ciešot neveiksmi sērijā līdz trim uzvarām ar 1-3.

Jau pašā spēles sākumā Barselonas vienību ņēma iniciatīvu savās rokās, ātri vien izvirzoties vadībā ar 17:7, bet līdz puslaika pārtraukumam viesi vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, pārtraukumā dodoties ar 16 punktu handikapu (47:31). Otrajā spēles pusē "Lassa" vienības pārsvars palielinājās vēl vairāk, bet Vitorijas vienības basketbolistiem neizdevās lauzt cīņas gaitu, kā rezultātā nācās sezonu noslēgt ar pārliecinošu zaudējumu.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā iemeta sešus punktus. Latvietis realizēja divus no pieciem tālmetieniem, bet viņa vienīgais divpunktnieks nebija precīzs.

Tāpat Bertāna rēķinā šajā mačā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, četras piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie sešiem efektivitātes punktiem.

Barselonas vienībā ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām šajā mačā izcēlās Ante Tomičs.

Pirms tam ceturtdien Spānijas čempionāta finālā iekļuva arī Madrides "Real", kas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā ar 82:80 pārspēja "Valencia" vienību, sērijā triumfējot ar 3-1.

Iepriekš piektdien kļuva zināms, ka Bertāns nepievienosies Latvijas izlasei, kas šovasar piedalīsies Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Ceturtdaļfinālā "Laboral Kutxa" ar 2-1 uzvarēja Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife" vienību, bet "Lassa" ar 2-0 pārspēja Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvēto Fuenlavradas "Montakit".

Izslēgšanas turnīrā neizdevās iekļūt Daira Bertāna pārstāvētajai Bilbao "Dominion" komandai, kas regulāro sezonu noslēdza desmitajā vietā.

"Laboral Kutxa" komanda šosezon negaidīti sasniedza ULEB Eirolīgas finālturnīru, ko noslēdza ceturtajā vietā.

LETA/ Foto: AFP/SCANPIX.LETA