Mūsu šķēpmetējs Dmitrijs Silovs ar kontinenta rekordu kļūst par Eiropas čempionu
Dmitrija panākumu kontā ir arī sudrabs vieglatlētikas Pasaules čempionātā pērn.
Citi sporta veidi
2016. gada 11. jūnijs, 21:05

Mūsu šķēpmetējs Dmitrijs Silovs ar kontinenta rekordu kļūst par Eiropas čempionu

Jauns.lv

Latvijas paraolimpietis Dmitrijs Silovs sestdien ar jaunu kontinenta rekordu triumfēja Itālijā notiekošā Eiropas vieglatlētikas čempionāta šķēpmešanas sacensībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Silovs, kurš startēja F37/38 medicīnas grupā, labāko rezultātu uzrādīja jau ar savu pirmo mēģinājumu, rīku raidot 54,86 metrus tālu, kas kļuvis par jauno Eiropas rekordu.

Arī nākamais Silova metiens būtu labojis iepriekšējo Eiropas rekordu (53,15 centimetri), bet pēc tam nākamie četri raidījumi viņa izpildījumā bija nedaudz tuvāki.

Vēl pagājušā gada oktobrī Silovs izcīnīja sudrabu pasaules čempionātā, uzrādot rezultātu 50,84 metri, kas tobrīd kļuva par jauno Eiropas rekordu, bet nu tas ir pārspēts.

Savukārt pirms tam sestdien tāllēcējs Armands Gūtmanis T36 medicīnas grupā ar 4,02 metru tālu lēcienu ierindojās sestajā vietā starp sešiem dalībniekiem. Tikmēr uzvaru ar jaunu pasaules rekordu (5,93 metri) guva krievs Jevgēņijs Torsunovs.

Latviju šajā Eiropas čempionātā pārstāv pieci sportisti. Diāna Dadzīte gatavojas piedalīties lodes grūšanā, diska mešanā un šķēpmešanā, kamēr Silovs vēl sacentīsies arī lodes grūšanā. Vēl šajā Eiropas čempionātā piedalīsies šķēpmetēji Edgars Kļaviņš un Andrejs Filipavičs.

Itālijā notiekošajā Eiropas čempionātā startē vairāk nekā 600 vieglatlēti no 36 valstīm.

Šogad gaidāmas arī Riodežaneiro paraolimpiskās spēles, bet oficiālu apstiprinājumu dalībai četrgades nozīmīgākajās sacensībās saņēmuši septiņi sportisti - titulētais vieglatlēts Aigars Apinis diska mešanā, Edgars Bergs lodes grūšanā, loka šāvēja Ieva Melle, iejādes jātnieks Rihards Snikus, peldētājs Jānis Plotnieks, kurš startēs 100 metru distancē uz muguras, kā arī airētāji Žanna Cvečkovska un Eduards Pupels.

Uz dalību paraolimpiskajās spēlēs pagaidām kandidē arī šķēpmetēja Taiga Kantāne, diska metēja Ingrīda Priede un paukotāja Poļina Rožkova, kamēr normatīvus Latvijas vieglatlēti centīsies izpildīt arī Eiropas čempionātā.

Dadzīte centīsies izpildīt normatīvus visās disciplīnās, kurās piedalīsies, kamēr Silovs to mēģinās paveikt lodes grūšanā, bet Kļaviņš - šķēpmešanā.

Tāpat cerības kvalificēties paraolimpiskajām spēlēm vēl nav zaudējis arī loka šāvējs Gints Jonasts.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA