Kad futbola fanošana kļūst par vājprātu. Krievu fani tribīnēs uzbrūk angļiem. VIDEO. FOTO
Krievijas futbola izlase varētu saņemt kādas sankcijas par fanu vājprātīgo izturēšanos.
2016. gada 12. jūnijs, 11:09

Kad futbola fanošana kļūst par vājprātu. Krievu fani tribīnēs uzbrūk angļiem. VIDEO. FOTO

Jauns.lv

Pēc neizšķirta rezultāta starp Anglijas un Krievijas izlasēm Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē Marseļas stadionā sestdienas naktī izcēlušās sadursmes starp abu komandu atbalstītājiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vardarbīgi incidenti, kuros iesaistīti futbola līdzjutēji, Marseļā notika arī iepriekšējās trīs dienas, lai gan varasiestādes apņēmušās nepieļaut sadursmes un vardarbības uzliesmošanu kā 1998.gada Pasaules kausa izcīņas laikā Marseļā, kad Anglijas un Tunisijas fanu kautiņos četri cilvēki tika sadurti un aptuveni 100 arestēti.

Pēc Anglijas un Krievijas spēles beigām liels bars Krievijas valstsvienības līdzjutēju iebruka angļu futbola fanu tribīnēs. Video fiksēts, ka Anglijas izlases līdzjutēji vienkārši metas bēgt no saniknotā bara un sākotnēji nekur tuvumā nav redzams neviens policists.

Marseļas policijas pārstāvis ziņoja, ka sestdien līdzjutēju sadursmēs ievainots 31 cilvēks, tostarp trīs guvuši smagas traumas.

Policija piektdien Marseļā arestēja deviņus futbola līdzjutējus un pielietoja asaru gāzi, lai pārtrauktu viņu kautiņu. Policija atklāja, ka sešiem no arestētajiem tiks izvirzītas apsūdzības.

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) gatavojas sākt disciplināro izmeklēšanu par incidentiem pēdējo trīs dienu laikā, un sagaidāms, ka Krievijai tiks piemērotas sankcijas pēc stadionā notikušajiem uzbrukumiem.

Vardarbība sestdien uzliesmoja arī Nicā, kur svētdien gaidāma spēle starp Ziemeļīriju un Poliju. Policija ziņoja, ka ievainoti septiņi cilvēki, tostarp viens guvis smagus ievainojumus galvā. Vardarbību izprovocēja vietējie fani, kas sāka apmētāt ar pudelēm Ziemeļīrijas izlases atbalstītājus.

Krievu fani uzbrūk angļu līdzjutējiem - video: Masu nekārtības Marseļas ielās - video:

LETA/Foto: AP, AFP, ITAR-TASS, Sputnik, Reuters, EPA/Scanpix/LETA

Tēmas