Dāvis Bertāns jau nākamsezon varētu debitēt NBA
Šajā starpsezonā NBA vecākajā komandā Sanantonio "Spurs" varētu notikt visai lielas pārmaiņas, jo daži ilggadējie līderi varētu liktu punktu spēlētāju karjerām.
Basketbols
2016. gada 12. jūnijs, 13:08

Dāvis Bertāns jau nākamsezon varētu debitēt NBA

Jauns.lv

Latviešu basketbola uzbrucējs Dāvis Bertāns jau nākamajā sezonā varētu debitēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), jo Sanantonio "Spurs" komanda gatavojas viņam piedāvāt līgumu, vēsta portāls "Eurohoops".

Kā ziņo portāla informācijas avoti, "Spurs" komandas vadība ir gatava latvietim piedāvāt minimālo kontraktu.

Bertānam atlicis vēl viens līguma gads ar Spānijas komandu Vitorijas "Laboral Kutxa", kas šosezon sasniedza ULEB Eirolīgas finālturnīru, tomēr to iespējams izpirkt. Neskatoties uz divām smagām krustenisko saišu traumām, Bertāns jau ilgstoši ir "Spurs" redzeslokā un pēc veselības problēmām tieši Sanantonio komandas uzraudzībā veica atveseļošanos.

"Eurohoops" atgādina, ka Bertāns spēlē vienā komandā ar citu "Spurs" draftēto spēlētāju ungāru Ādamu Hangu, kuram kopumā aizvadītā sezona bija labāka, bet 2,08 metrus garā latvieša priekšrocība ir augstā tālmetienu precizitāte.

2016./17.gada sezonā NBA debitantiem minimālā alga būs 543 471 dolārs (475 000 eiro).

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kuram uz latvieti joprojām pieder tiesības. Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA, bet pašlaik jau viņu skaits izaudzis līdz četriem.

Iepriekš šonedēļ Bertāns Latvijas izlases galvenajam trenerim Ainaram Bagatskim paziņoja, ka šovasar nepalīdzēs valstsvienībai olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

"Spurs" komanda šosezon NBA apstājās Rietumu konferences pusfinālā.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA