Krievijas politiķis slavē fanu kautiņus Francijā un aicina tos atkārtot. FOTO
Ļebedevs savā Twitter kontā rakstīja: "Neredzu neko sliktu līdzjutēju kautiņos. Gluži pretēji, puiši darīja pareizi, tā turpināt."
2016. gada 13. jūnijs, 17:50

Krievijas politiķis slavē fanu kautiņus Francijā un aicina tos atkārtot. FOTO

Jauns.lv

Krievijas Futbola savienības (RFS) izpildkomitejas pārstāvis un Valsts domes vicespīkers Igors Ļebedevs pirmdien pauda atbalstu līdzjutēju vardarbīgajiem gājieniem.

Sadursmēs Marseļā, kas notika pirms un pēc Anglijas un Krievijas spēles, sestdien tika ievainoti 35 cilvēki, lielākoties Anglijas līdzjutēji. Trīs no cietušajiem guvuši nopietnas traumas. Kautiņos tika izmantoti dzelzs stieņi un krēsli. Francijas policija nespēja aizturēt aptuveni 150 agresīvus krievu futbola līdzjutējus.

"Neredzu neko sliktu līdzjutēju kautiņos. Gluži pretēji, puiši darīja pareizi, tā turpināt," savā "Twitter" profilā rakstīja Ļebedevs, kurš intervijā "Life.ru" portālam norādījis, ka Krievijas fanus izprovocējuši Anglijas līdzjutēji.

Tikmēr Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko izteicies, ka huligāni dara "apkaunojumu valstij", kas uzņems 2018.gada Pasaules kausa izcīņu futbolā.

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) izpildkomiteja svētdien paziņoja, ka abas izlases var tikt diskvalificētas neatkarīgi no disciplinārajiem papildsodiem, ja atkārtosies incidenti, kādi tika piedzīvoti Marseļā.

Futbola fanu kautiņi Marseļā notika arī iepriekšējās dienās, izvēršoties lielākajā vardarbībā kopš 1998.gada, kad Pasaules kausa izcīņas laikā Marseļā kautiņos starp Anglijas un Tunisijas faniem četri cilvēki tika sadurti un aptuveni 100 aizturēti.

Anglijas un Krievijas izlašu cīņa B apakšgrupā Marseļā sestdien noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:0).

Nākamo spēli Krievijas izlase aizvadīs trešdien, tiekoties ar Slovākijas futbolistiem, savukārt Anglija ceturtdien tiksies ar Velsu.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Francijā ilgs līdz 10.jūlijam.

 

LETA/Foto: Vida Press, AFP/Scanpix/LETA