Gulbis zaudē 114.vietas īpašniekam Bekeram un izstājas Halles turnīra pirmajā kārtā
Turnīru Gulbis noslēdza ar 20 ATP ranga punktiem, ko nopelnīja par kvalifikācijas pārvarēšanu.
Citi sporta veidi
2016. gada 13. jūnijs, 21:00

Gulbis zaudē 114.vietas īpašniekam Bekeram un izstājas Halles turnīra pirmajā kārtā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien Vācijā notiekošā Halles "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pamatsacensību pirmās kārtas mačā ar 5-7, 3-6 zaudēja mājiniekam Benjaminam Bekeram.

Jau pirmajā geimā Bekers tika pie trim breikbumbām, bet nevienu no tām viņš neizmantoja. Tomēr tieši viņš bija pirmais, kurš lauza servi šajā mačā - to vācietis paveica septītajā geimā un pēcāk jau izvirzījās vadībā ar 5-3. Desmitajā geimā Gulbim izdevās panākt neizšķirtu, jo viņš šajā spēlē tika pie savas pirmās breikbumbas, ko arī izmantoja.

Tiesa, jau nākamajā geimā Bekers lauza latvieša servi un pēc tam noveda setu līdz galam.

Otrā seta otrajā geimā Gulbis neizmantoja divas breikbumbas, bet kopumā spēles otrais nogrieznis sākās diezgan līdzvērtīgā cīņā. Tomēr piektajā geimā starp abiem tenisistiem bija ļoti spraigs un ilgs duelis. Kopumā tajā Bekers tika pie četrām breikbumbām, no kurām vienu arī izmantoja un ieguva svarīgu punktu. Arī nākamais geims nebija ne mazāk spraigs, taču Gulbis, tiekot pie trim breikbumbām, nespēja gūt punktu.

Savukārt otrā seta beigās krietni pārāks jau bija Bekers, kurš nodrošināja uzvaru šajā spēlē, vēl vienu reizi laužot arī Gulbja servi.

Gulbis un Bekers pirmdien aizvadīja savus trešos mačus trīs dienās.

Abi pirmdienas pretinieki nedēļas nogalē sacentās arī kvalifikācijā un pašlaik ATP rangā Gulbis ieņem 59.vietu, bet Bekers atrodams 114.pozīcijā.

Abi tenisisti pēc pirmdienas mača savā starpā tikušies četras reizes, katram gūstot pa diviem panākumiem. Pirmā šī tikšanās reize bija pirms vairāk nekā desmit gadiem "Futures" līmeņa mačā, bet iepriekšējo reizi viņi spēkus samēroja 2014.gadā Kualalumpuras ATP turnīrā. Uz zāles seguma tenisisti līdz šim savā starpā nebija tikušies.

Gulbis ar Vācijas tenisistiem tikās trešo dienu pēc kārtas - sestdien kvalifikācijas pirmajā kārtā latvietis ar 6-4, 6-4 pārspēja pieredzējušo vācieti Mihaelu Bereru, kurš pasaules rangā pagājušajā nedēļā bija meklējams 121.vietā, bet svētdien ar 6-3, 1-6, 6-3 pārspēja arī ranga 158.pozīcijā esošo Peteru Gojovčiku.

Šo turnīru Gulbis noslēdza ar 20 ATP ranga punktiem, ko nopelnīja par kvalifikācijas pārvarēšanu.

Tikmēr Bekers kvalifikācijā uzveica divus rangā augstāk esošus tenisistus, tomēr kopumā viņš šosezon sacenšas neveiksmīgi un viņš ATP pamatturnīros uzvarējis tikai sešos mačos, turklāt četri no šiem panākumiem tika gūti vēl februārī turnīros ASV.

Otrajā kārtā Bekeram pretim stāsies talantīgais mājinieks Aleksandrs Zverevs vai ar septīto numuru izliktais serbs Viktors Troickis.

Pērn Gulbis šajā turnīrā izstājās pamatsacensību otrajā kārtā, kad ar 3-6, 5-7 piekāpās slavenajam šveicietim Rodžeram Federeram, kurš pēc tam ieguva šo sacensību čempiona trofeju. Tāpēc šonedēļ viņam bija jāaizstāv 45 pasaules ranga punkti, kas gan netika paveikts.

Ja Gulbis sezonas pirmo pusi iesāka neveiksmīgi, kopš maija sākumā notikušā Romas turnīra viņš guvis deviņas uzvaras 13 mačos, tieša četri no tiem bijuši kvalifikācijas sacensību ietvaros. Pirms tam latvietis bija zaudējis sešos mačos pēc kārtas.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA