Paraolimpieši Dadzīte un Silovs sasniedz Rio normatīvus
Daiga Dadzīte izdarījusi praktiski visu, lai piedalītos Riodežaneiro parolimpiskajās spēlēs.
Citi sporta veidi
2016. gada 14. jūnijs, 22:20

Paraolimpieši Dadzīte un Silovs sasniedz Rio normatīvus

Jauns.lv

Latvijas paraolimpietis Dmitrijs Silovs otrdien Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļu lodes grūšanā, bet Diāna Dadzīte izcīnīja trešo vietu diska mešanas sacensībās, abiem sportistiem tiekot pie otrām godalgām šajā čempionātā un izpildot Riodežaneiro paraolimpisko spēļu normatīvus.

Silovs F37 medicīnas grupā labākajā mēģinājumā lodi aizgrūda 13,17 metrus tālu, labojot savu personisko rekordu. Par Eiropas čempionu kļuva lietuvietis Mindaugs Biļus, kurš ar 16,07 metriem sasniedza Eiropas rekordu. Zīmīgi, ka arī trešais bija Lietuvas pārstāvis Donats Dundzis, līdz ar to visu goda pjedestālu aizņēma Baltijas valstu sportisti.

Sacensībās piedalījās astoņi sportisti.

Silovam šī bija otrā medaļa šajās sacensībās, jo sestdien viņš izcīnīja zelta medaļu šķēpmešanas sacensībās, labojot kontinenta rekordu.

Savukārt F55 medicīnas grupas sacensībās Dadzīte labākajā mēģinājumā bija 20,77 metrus tāla. Viņa sasniedza jaunu personisko rekordu, turklāt līdzšinējo labāko rezultātu pārspēja vairākkārt - visi seši sportistes mēģinājumi bija vismaz 19,3 metrus tāli.

Līdz sudrabam latvietei pietrūka nieka 13 centimetru, bet zeltu ieguvusī 63 gadus vecā vāciete Marianne Bugenhāgene bija 24,57 metrus tāla.

Sacensībās piedalījās piecas sportistes.

Svētdien Dadzīte ar jaunu personisko rekordu triumfēja lodes grūšanā, bet čempionāta noslēgumā viņa ceturtdien startēs šķēpmešanā.

Silovs un Dadzīte šajās sacensībās izpildīja arī Riodežaneiro paraolimisko spēļu normatīvus. Lodes grūšanā F37 grupā A normatīvs ir 12,50 metri, bet dāmām diska mešanā F55 grupā tas ir 16 metri.

Tikmēr šķēpmešanā F57 medicīnas grupā Latvijas sportists Andrejs Filipavičs ar 27,59 metrus tālu metienu palika piektais sešu sportistu konkurencē.

Latviju šajā Eiropas čempionātā pārstāv pieci sportisti, bet sacensībās nepiedalās titulētākie Latvijas paraolimpiskie vieglatlēti Aigars Apinis un Edgars Bergs, kuri jau kvalificējušies Riodežaneiro paraolimpiskajām spēlēm.

Itālijā notiekošajā Eiropas čempionātā startē vairāk nekā 600 vieglatlēti no 36 valstīm.

Šogad gaidāmas arī Riodežaneiro paraolimpiskās spēles, bet oficiālu apstiprinājumu dalībai četrgades nozīmīgākajās sacensībās saņēmuši septiņi sportisti - titulētais vieglatlēts Aigars Apinis diska mešanā, Edgars Bergs lodes grūšanā, loka šāvēja Ieva Melle, iejādes jātnieks Rihards Snikus, peldētājs Jānis Plotnieks, kurš startēs 100 metru distancē uz muguras, kā arī airētāji Žanna Cvečkovska un Eduards Pupels.

Uz dalību paraolimpiskajās spēlēs pagaidām kandidē arī šķēpmetēja Taiga Kantāne, diska metēja Ingrīda Priede un paukotāja Poļina Rožkova, kamēr vairāki Latvijas vieglatlēti normatīvus cenšas izpildīt Eiropas čempionātā. Tāpat cerības kvalificēties paraolimpiskajām spēlēm vēl nav zaudējis arī loka šāvējs Gints Jonasts, kurš šonedēļ aizvada noslēdzošās atlases sacensības.

LETA/Publicitātes foto