Vrubļevskis pirms Latvijas Olimpiādes: "Esam vienīgā valsts Eiropā, kas rīko tik plašas novadu sacensības"
Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis (no labās) un Latvijas IV olimpiādes talismans Voldiņš piedalās preses konferencē par olimpiādes aktualitātēm.
Citi sporta veidi
2016. gada 15. jūnijs, 16:07

Vrubļevskis pirms Latvijas Olimpiādes: "Esam vienīgā valsts Eiropā, kas rīko tik plašas novadu sacensības"

Jauns.lv

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kas rīko sacensības pilsētu un pašvaldību komandām tik daudzos olimpiskajos sporta veidos, gatavojoties ceturtajai Latvijas Olimpiādei trešdien preses konferencē stāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Sacensībās, kas no 1. līdz 3.jūlijam risināsies Valmierā un sadarbības pilsētās, tiks sadalīti medaļu komplekti 26 olimpiskajos sporta veidos, kā arī florbolā un orientēšanās sportā.

"Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kas rīko šādu pasākumu pilsētu un pašvaldību komandām tik daudzos olimpiskajos sporta veidos. Reizi četros gados šī ir laba iespēja pašvaldību vadītājiem apskatīties, kādi izskatāmies pret citu novadu sportistiem," stāstīja Vrubļevskis, paužot, ka pašvaldību skaits pieaug ar katru Olimpiādi. "Pirms četriem gadiem bija nedaudz pāri 80 pašvaldībām, bet šoreiz jau ir virs 90."

Pirmās divas Latvijas Olimpiādes risinājās Ventspilī, bet iepriekšējā reizē pirms četriem gadiem valsts vadošie sportisti tikās Liepājā.

"Pieteikušies jau vairāk nekā 4000 dalībnieki, kas ir vairāk, nekā sākotnēji tika plānots, tomēr esam gatavi, jo Valmiera jau iepriekš rīkojusi dažādus liela mēroga sporta pasākumus," teica Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei"), stāstot, ka Olimpiādes laikā pie Vidzemes Olimpiskā centra tiks atklāts bronzā izliets divkārtējā olimpiskā čempiona valmierieša Māra Štromberga BMX velosipēds.

"Orientēšanās sacensībām starts un finišs būs pašā pilsētas centrā, bet kā paraugdemonstrējumu sporta veids Olimpiādē būs šahs," teica Baiks, īpaši arī izceļot triatlonu, kur peldēšana tiks veikta pilsētas centrā esošajā Dzirnavu ezeriņā.

Latvijas IV olimpiādes programmā ir iekļauti 26 olimpiskie sporta veidi, no tiem Valmierā notiks badmintons, basketbols, bokss, futbols, handbols, šosejas riteņbraukšana, svarcelšana, triatlons, vieglatlētika, volejbols, pludmales volejbols un airēšanas slaloms. Tāpat Valmierā notiks olimpiādē iekļautais neolimpiskais sporta veids orientēšanās un paraugdemonstrējumi šahā. Arī svinīgā olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonija norisināsies Valmierā.

Atsevišķi sporta veidi tiks organizēti Valmieras sadarbības pašvaldībās. Cēsīs norisināsies cīņa, džudo, loka šaušana, paukošana, MTB riteņbraukšana, taekvondo, teniss, kā arī neolimpiskais sporta veids - florbols. Jūrmalā norisināsies airēšana, kas tiks organizēta Lielupē, bet Burtnieku novadā gaidāma burāšana, golfs, BMX riteņbraukšana un stenda šaušanas sacensības. Kocēnu novadā ikviens varēs vērot jātnieku sporta sacensības, bet Rūjienā - regbiju. Smaiļošana un kanoe notiks Limbažos, savukārt galda tenisa sacensības - Alojā. Rīgā Latvijas IV olimpiādes laikā norisināsies peldēšana un vingrošanas disciplīnas, bet sporta centrā "Kleisti" - sacensības jātnieku sportā. Valkā gaidāmas ložu šaušanas sacensības.

Ieskaitot kvalifikācijas sacensības, Olimpiādes dalībnieku skaits būs ap 600. Kuplākais dalībnieku skaits (ap 600) gaidāms vieglatlētikā, kam seko peldēšana un šaušana. Savukārt no sporta spēlēm - florbolā un futbolā. Kopā tiks sadalīti vairāk nekā 250 medaļu komplekti.

Pirms četriem gadiem Latvijas Olimpiādē ļoti pārliecinoši triumfēja Rīga, bet tai sekoja sacensību saimniece Liepāja un Daugavpils.

 

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA