Latvijas izlases basketbolists Šmits vēl divas sezonas spēlēs spēcīgajā ACB līgā
Rolands Šmits nākamos divus gadus turpinās spēlēt Spānijā.
Basketbols
2016. gada 17. jūnijs, 18:12

Latvijas izlases basketbolists Šmits vēl divas sezonas spēlēs spēcīgajā ACB līgā

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Rolands Šmits vēl uz diviem gadiem pagarinājis līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Fuenlavradas "Montakit", informē čempionāta rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to pašlaik 20 gadus vecā Šmita līgums ar Fuenlavradas klubu noslēgsies 2018.gadā.

"Līguma pagarināšana nozīmē, ka turpinām saistības, ko Rolanda personā uzņēmāmies pirms piecām sezonām. Gribam, lai basketbolists ar jauna kontrakta parakstīšanu sper pēdējo soli un iegūst nozīmīgāku lomu komandā. Iepriekšējā sezona palīdzēja, taču visu Šmita potenciālu vēl neesam redzējuši," izteicies "Montakit" sporta direktors Ferrans Lopess.

Šmits šosezon ACB līgā 29 mačos vidēji guva 4,6 punktus. Uzbrucējs arī kandidē uz vietu Latvijas valstsvienībā, kas gatavojas Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram.

Šmits Madridē bāzētajai komandai pievienojās 2011.gada beigās, kad bija vien 16 gadus vecs. 2013.gada maijā viņš debitēja ACB, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko līgu Eiropā, un šosezon kļuva par stabilu "Montakit" komandas spēlētāju.

Latviešu basketbolists bija pieteicies arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftam, taču pirms pāris dienām savu kandidatūru atsauca.

Pieteikties draftam Šmitam būs iespēja arī nākamgad. To varēs darīt arī Šmita vienaudzis Anžejs Pasečņiks no ACB komandas Grankanārijas "Herbalife", kurš jau iepriekš atsauca savu pieteikumu draftam.

Pērn Šmits kļuva par vienu no rezultatīvākajiem basketbolistiem Eiropas U-20 čempionātā, bet pēc tā - daudziem negaidīti - atteicās uz kandidēšanu Latvijas pieaugušo izlasē.

Latvijas jaunatnes izlases Šmits pārstāvēja pēdējās piecas vasaras pēc kārtas, turklāt četrus no šiem gadiem komandas spēja sasniegt Eiropas čempionātu ceturtdaļfinālu. 2013.gadā Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā U-18 vecuma grupā mājinieki sasniedza pusfinālu, turklāt toreiz komandā bija arī pašreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kristaps Porziņģis.

LETA/Foto: Vida Press