Horvātijas futbolisti nenotur divu vārtu pārsvaru un cīnās neizšķirti ar Čehiju dramatiskā Eiropas čempionāta spēlē
2016. gada 17. jūnijs, 21:39

Horvātijas futbolisti nenotur divu vārtu pārsvaru un cīnās neizšķirti ar Čehiju dramatiskā Eiropas čempionāta spēlē

Jauns.lv

Horvātijas futbola izlase piektdien Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēlē Sentetjēnā nespēja nosargāt divu vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 (0:1) ar Čehiju, kas no zaudējuma paglābās tikai mača beigās kompensācijas laikā.

Horvātijas izlases labā vārtus guva Ivans Perišičs un Ivans Rakitičs, bet čehiem precīzi bija Milans Škoda un Tomāšs Necids, kurš mača izskaņā realizēja 11 metru soda sitienu.

Horvātiem spēles pirmajā pusē piederēja pārsvars un viņi bija tuvu savam otram panākumam turnīrā, taču mača beigās čegi pārņēma iniciatīvu un nobeigumā pat varēja izraut uzvaru.

Spēles rezultātu atklāja Perišičs, kurš 37.minūtē no tuvas distances, nonākot viens pret vārtiem, pārspēja Petru Čehu. Pirms tam horvāti laukuma centrā bija pārtvēruši bumbu, kas ļāva doties tiem straujā pretuzbrukumā.

Arī pēc tam bīstamāk uzbruka horvāti, kuri pārsvaru dubultoja otrajā puslaikā, kad 59.minūtē vienatnē uz čehu vārtiem izskrēja Rakitičs, ļoti aukstasinīgi "pārmetot" bumbu pāri vārtsargam.

Savukārt tuvojoties mača beigu daļai, arvien lielākiem spēkiem uz priekšu devās arī čehi, kuri savu arī beidzot panāca, 76.minūtē samazinot rezultātu. Pēc Tomāša Rosicka centrējuma no malas, visaugstāk soda laukumā uzlēca Škoda, kurš ar galvu izdarīja spēcīgu sitienu, pārspējot Horvātijas vārtsargu Danijelu Subašiču.

Savukārt cīņas beigas iespaidoja arī līdzjutēji, jo laukumā tika izsviesta petarde, kas mača galvenajam tiesnesim Markam Kletenburgam no Anglijas lika uz brīdi apturēt spēli. Pēc laukuma sakopšanas un līdzjutēju brīdināšanas, par šādas rīcības bīstamību, cīņa atsākās un čehi atkal bija pārāki.

Mača kulminācija tika piedzīvota kompensācijas laikā, kad pēc centrējumā, gaisa cīņā par bumbu ar roku nospēlēja horvātu futbolists Domagojs Vida. Uz horvātu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru ļoti pārliecinoši realizēja Necids, kurš laukumā devās uz maiņu 86.minūtē.

Atlikušajās dažās minūtēs čehi varēja arī izraut uzvaru, taču pēc stūra sitiena viņi līdz vārtu guvumam tomēr netika.

Čehijas izlase turnīru sāka ar 0:1 zaudējumu mača galotnē pret Spāniju, savukārt Horvātija ar 1:0 pārspēja Turciju.

Pēc šīs spēles Horvātijai ir četri Spānijai trīs, Čehijai viens punkts, bet Turcija ir tukšā. Spāņi un turki savā starpā tiksies vēlāk piektdien.

Horvātija un Čehija savā starpā tikās trešo reizi. Pirms tam divas pārbaudes spēles reizi noslēdzās ar horvātu uzvaru un reizi tika fiksēts neizšķirts.

Kā neatkarīga valsts Čehija piedalījusies iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos. Debijas reizē 1996.gadā tā aizkļuva līdz finālam, turklāt pusfinālā sacentās arī 2004.gadā.

Horvātija kā neatkarīga valsts līdz šim bija piedalījusies četros Eiropas čempionātos, divreiz neizkļūstot no grupas, bet divreiz sasniedzot ceturtdaļfinālu. Tomēr 1998.gadā guva trešo vietu Pasaules kausā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un kas var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. "Stade de France" ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs LTV7, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.

Čehijas izlases sastāvs: Petrs Čehs, Pavels Kaderžābeks, Tomāšs Sivoks, Romāns Hubnīks, Davids Limberskis, Jaroslavs Plašils (Tomāšs Necids, 86.min.), Tomāšs Rosickis, Jirži Skalāks (Josefs Šurals, 67.min.), Ladislavs Krejči, Vladimīrs Darida, Davids Lafata (Milans Škoda, 67.min.).

Horvātijas izlases sastāvs: Danijels Subašičs, Darijo Srna, Vedrans Čorluka, Domagojs Vida, Ivans Striničs (Šime Vrsaļko, 90.min.), Milans Badeļs, Luka Modričs (Mateo Kovačičs, 62.min.), Marcelo Brozovičs, Ivans Rakitičs (Gordons Šildenfelds, 90.min.), Ivans Perišičs (Andrejs Kramaričs, 86.min.), Mario Mandžukičs (Marko Pjaca, 90.min.).

LETA / Foto: AP/Scanpix/LETA