Citi sporta veidi
2016. gada 18. jūnijs, 05:40

Sevastova ceturto reizi karjerā sasniedz WTA turnīra pusfinālu

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Maljorkas WTA "Internationl" turnīra ceturtdaļfinālā trīs setu cīņā ar 6-4, 3-6, x-x uzvarēja kolumbieti Mariani Dukē-Marinju, ceturto reizi karjerā sasniedzot WTA turnīru pusfinālu.

Par iekļūšanu Maljorkas turnīra pusfinālā Latvijas tenisiste ir nopelnījusi 110 WTA ranga punktus, turklāt nekad zālāja seguma turnīros viņa vēl nav startējusi tik sekmīgi.

Sevastova WTA turnīru pusfinālus iepriekš sasniedza 2010.gadā Monterejā un Eštorilā, kur viņa arī tika pie sava pirmā un pagaidām vienīgā WTA titula karjerā, bet pērn viņa līdz pusfinālam aizkļuva Florjanopolisas WTA "International" sērijas turnīrā.

Latvijas sieviešu tenisa ranga otrā rakete Sevastova cīņu sāka veiksmīgi, panākot 2-0, tomēr nākamajos divos geimos nedaudz labāka bija kolumbiete. Turpinājumā punktus guva tikai servētājas, bet seta izšķirošais bija desmitais geims, kurā Sevastova otro reizi mačā izmantoja breika iespēju un ar pirmo setbumbu nodrošināja sev vadību mačā.

Savukārt otrajā setā veiksmīgāka bija kolumbiete, kura trīs reizes lauza pretinieces servi. Sevastova pirmo reizi savu servi setā zaudēja trešajā geimā, kurā Dukē-Marinju pie punkta tika ar sesto breikbumbu. Pirms tam Sevastova atspēlējās, esot iedzinējos ar 0:40, tomēr geimu neizglāba, pēc tam nonākot iedzinējos ar 1-3.

Tomēr Latvijas sportiste šajā setā vēl spēja panākt izlīdzinājumu 3-3, tomēr pēdējos trīs geimus pārāka bija kolumbiete, kura vēl divas reizes lauza pretinieces servi.

Savukārt trešā seta ievadā Sevastova spēja gūt punktu pretinieces servē un pēc tam panākt 2-0 savā labā. Arī trešajā geimā Latvijas sportistei bija breikbumba, kura palika neizmantota, savukārt ceturtajā geimā trīs breika iespējas bija arī Dukē-Marinju, tomēr Sevastova spēja tās atspēlēt un pēc tam "sausā" uzvarēt arī piekto geimu, panākot jau 4-1 savā labā.

Tiesa, tūdaļ Sevastova zaudēja punktu arī savā servē un pēc tam viņas pārsvars saruka arī līdz 4-3. Tomēr mača beigas Latvijas tenisiste aizvadīja pārliecinoši, izcīnot pēdējos divus punktus un ar pirmo mačbumbu svinot uzvaru cīņā, kura ilga stundu un 41 minūti.

Pusfinālā Sevastova tiksies vai nu ar kādreizējo pasaules ranga līderi Jeļenu Jankoviču no Serbijas, vai rumānieti Soranu Kirstea.

Sevastova, kura WTA pasaules rangā ieņem 82.vietu, ar Dukē-Marinju, kura rangā ir trīs pozīcijas augstāk, tikās ceturto reizi, panākot līdzsvaru savstarpējos dueļos. Pirmās trīs tikšanās notika uz māla seguma laukumiem. Pēdējā no tām bija pērn Marseļā, kur ITF 100 000 sērijas turnīra Sevastova zaudēja kolumbietei ceturtdaļfinālā.

Maljorkas turnīra pirmajā kārtā Sevastova pirmdien ar 6-0, 6-2 sagrāva pasaules ranga 103.raketi šveicieti Stefāniju Fēgeli, bet trešdien turnīra otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 uzvarēja nesen pasaules ranga piektajā vietā bijušo kanādieti Eižēniju Bušāru (WTA 47.), kas Latvijas tenisistei ir sezonas lielākā uzvara, jo viņa šogad tikai vienreiz bija spējusi uzvarēt ranga pirmajā simtā esošu tenisisti, tagad tiekot pie otra panākuma.

Sevastova pirmo reizi kopš oktobra vienā turnīrā uzvarēja divas Top100 spēlētājas. Pērn Maskavā viņa uzveica baltkrievieti Olgu Govorcovu un čehieti Karolīnu Plīškovu.

Sevastovai WTA turnīru ceturtdaļfinālos izdevies uzvarēt četras reizes 16 mačos, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju, bet Dukē-Marinju ceturtdaļfinālos ir trīs panākumi astoņās spēlēs. Divas reizes viņa pusfinālā tikusi savā dzimtenē Bogotas turnīrā.

Sevastova profesionālajā tenisā atgriezās pagājušā gada sākumā, vispirms piedaloties zemākas raudzes ITF turnīros, taču spēja izlauzt ceļu uz eliti. Tiesa, pagaidām viņai kopš atgriešanās vēl nevienu WTA titulu nav izdevies izcīnīt.

Pērn šajā nedēļā Sevastova sacentās ITF sērijas turnīrā Baltkrievijā, un šonedēļ viņai ir jāaizstāv deviņi WTA ranga punkti. Sacensības Baltkrievijā bija pēdējais ITF 25 000 turnīrs, kurā Sevastova spēlēja, un kopš tā laika viņa sacentusies tikai augstvērtīgākās sacensībās.

LETA jau ziņoja, ka piektdien Birmingemas "Premier" turnīra ceturtdaļfināla zaudējumu cieta Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura ar 7-6 (7:1), 4-6, 2-6 zaudēja Medisonai Kīzai no ASV.

LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA