Horvātu treneris savas valsts līdzjutējus nosauc par teroristiem. VIDEO. FOTO
Ante Čačičs cer, ka izdosies atrast nekārtības radījušos huligānus.
2016. gada 18. jūnijs, 15:07

Horvātu treneris savas valsts līdzjutējus nosauc par teroristiem. VIDEO. FOTO

Jauns.lv

Horvātijas futbola izlases galvenais treneris Ante Čačičs negantos valstsvienības līdzjutējus, kuri piektdienas mačā pret Čehiju uz laukuma izmeta petardes, nosaucis par sporta teroristiem, kamēr Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) par notikušo incidentu uzsākusi disciplinārlietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Horvātijas futbola izlase piektdien Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēlē Sentetjēnā nespēja nosargāt divu vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 ar Čehiju, kas no zaudējuma paglābās tikai mača beigās kompensācijas laikā.

Cīņas beigas iespaidoja Horvātijas līdzjutēji, jo laukumā tika izsviestas petardes, kas mača galvenajam tiesnesim Markam Kletenburgam no Anglijas lika uz brīdi apturēt spēli. Pēc laukuma sakopšanas un līdzjutēju brīdināšanas cīņa atsākās un čehi nopelnīja 11 metru soda sitienu, ko realizēja Tomāšs Necids.

"Šie cilvēki ir sporta teroristi, tie nav nekādi līdzjutēji. Tagad 95% no mūsu izlases faniem ir nokaunējušies Eiropas priekšā. Tikmēr futbolisti ir sarūgtināti, ka šādi noslēdzas tik skaista spēle. Jau agrāk to esmu nosaucis par terorismu, daudzi ar maniem komentāriem nebija apmierināti. Šie cilvēki izposta visu, ko darām. Iespējams, viņus kāds atbalsta," negantās līdzjutēju darbības komentēja Čačičs.

"Šeit var redzēt daudz horvātu līdzjutējus, kuri uzvedās labi, dejo kopā ar turku un čehu faniem. Ceru, ka mēs varēsim identificēt to mazo grupu, kas mēģina visu sabojāt. Šie cilvēki ir atbaidoši," uzsvēra Čačičs.

Tikmēr UEFA paziņoja, ka uzsākusi disciplinārlietu pret Horvātijas Futbola federācija (HNS). Lieta, kuru izskatīs pirmdien, ierosināta par četriem pārkāpumiem - pirotehnikas pielietošanu, priekšmetu mešanu laukumā, nekārtībām tribīnēs un rasistisku uzvedību.

Savukārt Čehijas izlases pieredzējušais vārtsargs Petrs Čehs pauda gandarījumu par izcīnīto neizšķirtu.

"Spēlējām pret stipru komandu, un ar katru minūti mūsu izredzes saruka, tomēr pratām atspēlēties, līdz ar to 2:2 ir lielisks rezultāts. Dabūjām punktu, pēdējā spēlē viss būs atkarīgs no mums," atzīmēja Čehs.

Pēc divām kārtām D apakšgrupā Spānijai ir seši, Horvātijai četri punkti, kamēr Čehija ir tikusi pie viena punkta, bet Turcija ir tukšā un uz pirmajām divām vietām grupā vairs nepretendē.

Šīs grupas pēdējā kārtā Spānija spēlēs ar Horvātiju, bet Čehija ar Turciju.

Čehijas un Turcijas izlases bija Latvijas pretinieces šī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un kas var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. "Stade de France" ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs LTV7, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.


LETA/Foto: AFP, AP, Reuters,EPA/Scanpix/LETA