Samoilovs un Šmēdiņš Polijas posmā iekļūst ceturtdaļfinālā; Pļaviņam/Regžam sacensības galā
Jānis Šmēdiņš (pa kreisi) un Aleksandrs Samoilovs Pasaules kausa posmā Polijā turpina cīņu par medaļām.
Citi sporta veidi
2016. gada 18. jūnijs, 16:59

Samoilovs un Šmēdiņš Polijas posmā iekļūst ceturtdaļfinālā; Pļaviņam/Regžam sacensības galā

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien sasniedza Polijas pilsētā Olštinā notiekošā "Grand Slam" sērijas posma ceturtdaļfinālu, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža piedzīvoja zaudējumu astotdaļfinālā.

Ar sesto numuru izliktie Samoilovs un J.Šmēdiņš astotdaļfinālā ar 2-1 (19:21, 21:17, 15:13) uzveica spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Pirmajā setā cīņa ritēja punkts punktā, tomēr seta galotnē aukstasinīgāki bija spāņi. Savukārt otrajā setā Latvijas duets ātri ieguva komfortablu 2-3 punktu pārsvaru, ko gan seta vidū izsēja, tomēr Samoilovs un Šmēdiņš neatdeva pretiniekiem spēles pavedienu un izcīnīja uzvaru ar 21:17. Izšķirošajā, trešajā, setā Latvijas līdzjutēju atbalstīti Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja uzvaru ar 15:13, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā.

Cīņā par pusfinālu Latvijas duetam stāsies pretī brazīlieši Alvars Filju un Vitors Gonsalvešs Felipi, kuri izlikti ar 12.numuru.

Savukārt ar 16.numuru izliktie Pļaviņš un Regža astotdaļfinālā ar 0-2 (17:21, 19:21) piekāpās ASV duetam Džeikobam Gibam un Keisijam Patersonam, kuri turnīrā izlikti ar trešo numuru. Latvijas duets turnīru noslēdza dalītā devītā vietā.

F apakšgrupas pirmajā mačā Samoilovs un Šmēdiņš ceturtdien ar 1-2 (25:23, 22:24, 17:19) ļoti saspringtā duelī piekāpās turnīra 27.numuram Jaroslavam Koškarevam un Ruslanam Bikanovam no Krievijas. Tikmēr piektdien viņi dienas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:17, 23:21) pārspēja grieķus Georgiju Kociliani un Niku Zupani, kuriem piešķirts 22.numurs. Savukārt dienas otrajā spēlē Samolovs/Šmēdiņš trīs setu cīņā ar 2-1 (21:15, 13:21, 16:14) pārspēja itāļus Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu no Itālijas, kuriem turnīrā ir 11.numurs.

Apakšgrupas turnīra noslēgumā trīs duetiem bija pa divām uzvarām un zaudējumam, pirmo vietu ieņemot itāļiem, otro krieviem, bet trešo Latvijas sportistiem, kamēr grieķi zaudēja visās trīs spēlēs un no tālākās cīņas izstājās.

Sestdien izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-0 (21:19, 21:16) uzveica brazīliešus Rikārdu Alekšu Kostu Santusu un Andrē Lojolu Steinu, kuri izlikti ar 19.numuru.

Tikmēr Pļaviņš un Regža ceturtdien A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 0-2 (16:21, 11:21) pārliecinoši piekāpās Kanādas duetam Semam Pedlovam un Grandam O'Gormenam, kuriem piešķirts 17.numurs. Piektdienu latvieši sāka ar 2-0 (21-17, 21:17) pārspējot spāņus Fransisko Tomasu un Sēsaru Menendesu Ortego, kuriem ticis 32.numurs, bet apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē Latvijas puiši nodemonstrēja teicamu sniegumu un ar 2-0 (21:18, 22:20) uzvarēja ar pirmo numuru izliktos poļus Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru.

Grupas noslēgumā trīs uzvaras izcīnīja kanādieši, kuri līdz ar to iekļuva otrajā izslēgšanas spēļu kārtā. Pļaviņš/Regža ar diviem panākumiem palika otrie, trešie ar vienu uzvaru bija poļi, bet spāņu duetam turnīrs noslēdzās. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā latvieši ar 2-0 (21:16, 21:15) pārspēja norvēģus Eivinnu Hordviku un Bjartu Uskenu, kuriem ticis 23.numurs.

Tikmēr vēl viens Latvijas duets - Rihards Finsters/Edgars Točs, pamatturnīru noslēdza bez uzvarām un tālāk netika. Ar 29.numuru izliktie Finsters un Točs ceturtdien pirmajā mačā ar 0-2 (15:21, 17:21) pārliecinoši piekāpās spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram, kuri izlikti ar ceturto numuru, bet pēc tam ar 1-2 (19:21, 21:17, 12:15) zaudēja sacensību 13.numuram Oļegam Stojanovskim un Artjomam Jarzutkinam no Krievijas. Savukārt piektdien Finsters un Točs ar 1-2 (16:21, 21:18, 12:15) piekāpās Polijas pārstāvjiem Macejam Kosjakam un Macejam Rudolam, kuriem ir 20.numurs.

Ar trim zaudējumiem tikpat mačos šis Latvijas pāris D apakšgrupā palika pēdējais starp četriem duetiem un pamatturnīru noslēdza dalītā 25.vietā.

Finsters un Točs pamatsacensībās piedalījās pēc veiksmīgi pārvarēta kvalifikācijas turnīra, kamēr šī barjera bija par augstu Aleksandram Solovejam un Tomam Šmēdiņam.

Dāmu turnīru dalītā 25.vietā ceturtdien noslēdza latvietes Marta Ozoliņa un Alise Lece, kuras trīs pamatsacensību spēlēs piedzīvoja trīs neveiksmes.

Pamatturnīrā vīru un dāmu konkurencē piedalījās pa 32 duetiem, kuri bija sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Grupu uzvarētāji izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvēji cīnīsies pirmajā kārtā.

Pagājušās nedēļas nogalē noslēdzās pusotru gadu ilgā olimpiskā kvalifikācijas ranga uzskaite Riodežaneiro Olimpiādei. Tajā sesto vietu ieņēma Samoilovs un J.Šmēdiņš, kuri līdz ar to olimpiskajā apakšgrupu izlozē būs izlikti pirmajā grozā.

Latvijas vīru dueti saglabā cerības uz otras ceļazīmes iegūšanu Kontinentālajā kausā, kur Eiropas fināls jau nākamajā nedēļā tiks izspēlēts Norvēģijā. Pirmajā kārtā Latvija tiksies ar Austrijas volejbolistiem.

Kontinentālajā kausā nedrīkstēs startēt Samoilovs un J.Šmēdiņš, bet piedalīsies Pļaviņš un Regža, kā arī Točs un Finsters. Piecas komandas olimpiskajām spēlēm no katra kontinenta kvalificēsies kā Kontinentālā kausa uzvarētājas, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs kontinentu otro un trešo vietu ieguvēji.

Kontinentālā kausa pasaules atlases fināls tiks aizvadīts Sočos.

LETA/Foto: EPA/LETA