MMA cīkstonis Cirkunovs piedzīvo nokdaunu, bet  uzvar arī trešajā UFC duelī
Ieskaitot arī MMA sacensības, Cirkunovs uzvarējis jau septiņās cīņās pēc kārtas.
Citi sporta veidi
2016. gada 19. jūnijs, 11:42

MMA cīkstonis Cirkunovs piedzīvo nokdaunu, bet uzvar arī trešajā UFC duelī

Jauns.lv

Latvijas pussmagā svara jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Mihails Cirkunovs sestdien cīņu šovā Otavā uzvarēja arī savā trešajā cīņā prestižās UFC organizācijas rindās.

Aizvadītajā duelī Cirkunovs trešajā raundā, pielietojot žņaugšanas paņēmienu, pārspēja UFC debitantu Jonu Kutelabu no Moldovas.

Kaut jau pirmajā raundā Cirkunovs nokļuva nokdaunā, viņam visas cīņas laikā piederēja pārsvars un trešajā raundā izdevās pārtraukt cīņu.

Cirkunovs UFC debitēja pērn augustā, kad pirmajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica amerikāni Danielu Džoliju, bet savā otrajā cīņā viņš februārī otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pārspēja Aleksu Nikolsonu, kuram turklāt salauza žokli.

Ieskaitot arī MMA sacensības, Cirkunovs uzvarējis jau septiņās cīņās pēc kārtas. Savukārt MMA karjerā kopā viņš 14 cīņās guvis 12 uzvaras.

Savukārt Kutelaba iepriekš lielākoties bija cīnījies Centrāleiropā un 13 profesionālās karjeras dueļos ticis pie 11 panākumiem, turklāt desmit no tiem svinēti pirmajā raundā.

Pašlaik 29 gadus vecais Cirkunovs pirms vairāk nekā 15 gadiem kopā ar vecākiem emigrēja uz Kanādu, kur dzīvo arī pašlaik, tomēr saikni ar Latviju nav zaudējis un, piemēram, pērn par debiju UFC savā tvitera kontā paziņoja latviski.

Cirkunovs ir tikai otrais Latvijas cīkstonis, kurš noslēdzis līgumu ar UFC, - 1997.gadā zem šīs organizācijas karoga vienu dueli aizvadīja divkārtējais Eiropas čempions amatieru boksā Jurijs Vauļins.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA

Tēmas