Rosbergs pārtrauc neveiksmju sēriju un uzvar pirmajās sacensībās Baku trasē
Citi sporta veidi
2016. gada 19. jūnijs, 18:57

Rosbergs pārtrauc neveiksmju sēriju un uzvar pirmajās sacensībās Baku trasē

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Niko Rosbergs no Vācijas svētdien pārtrauca iepriekšējos trijos etapos piedzīvoto neveiksmju sēriju un triumfēja sezonas astotajā posmā, kas pirmoreiz vēsturē risinājās Baku pilsētas ielās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mercedes" pilots Rosbergs bija labākais jau sestdienas kvalifikācijā un ļoti pārliecinoši aizvadīja arī svētdienas sacīksti.

Rosbergs triumfēja sezonas pirmajos četros etapos, bet nākamajos trijos nespēja tikt augstāk par piekto vietu, kas komandas biedram Lūisam Hamiltonam pirms Baku sacīkstēm bija ļāvis viņam kopvērtējumā pietuvoties līdz deviņiem punktiem.

Baku trasē svētdien Rosbergam 17 sekundes zaudēja "Ferrari" braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas, bet trešo vietu uz goda pjedestāla aizņēma "Force India" meksikāņu pilots Serhio Peress.

Ceturto vietu guva otrs "Ferrari" pilots Kimi Reikenens, bet Hamiltons, kurš startēja tikai no desmitās pozīcijas, sacensību laikā piedzīvojot arī tehniskas problēmas, finišēja kā piektais.

Vēl sestais bija soms Valteri Botass ("Williams"), septīto vietu guva austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull"), bet pirmo desmitnieku noslēdza nīderlandietis Makss Verstapens ("Red Bull"), vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India") un brazīlietis Felipe Masa ("Williams").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderis ar 141 punktu joprojām ir Rosbergs, bet Hamiltons viņam tagad seko ar 117 punktiem. Trešajā vietā ar 96 punktiem nostiprinājies Fetels, bet Reikenens un Rikjardo savākuši attiecīgi 81 un 78 punktus.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 258 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 177 punktu seko "Ferrari", bet "Red Bull" piloti savākuši 140 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

LETA / Foto: EPA/LETA