Porziņģim un "Knicks" ļoti neveiksmīga spēle; Deriks Rouzs neierodas uz maču
Porziņģis šoreiz nospēlēja 24 minūtes, realizējot trīs no deviņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem, bet visi četri viņa tālmetieni lidoja grozam garām.
Basketbols
2017. gada 10. janvāris, 07:54

Porziņģim un "Knicks" ļoti neveiksmīga spēle; Deriks Rouzs neierodas uz maču

Jauns.lv

Latvijas labākais sportists Kristaps Porziņģis pirmdien iemeta deviņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda cieta smagu neveiksmi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Knicks" savā laukumā ar rezultātu 96:110 (26:29, 25:31, 16:31, 30:19) kapitulēja Ņūorleānas "Pelicans" vienībai, kuras sastāvā pirmajās trijās ceturtdaļās 40 punktus sameta Entonijs Deiviss.

Šis Ņujorkas vienībai bija astotais zaudējums pēdējās deviņās spēlēs, turklāt dažbrīd tika rādīts ļoti neizteiksmīgs sniegums, kas lika saņemt vietējo līdzjutēju ūjināšanu. Trešajā ceturtdaļā īsā brīdī no arēnas tika izraidīti "Knicks" spēlētāji Karmelo Entonijs un Kails O'Kvins.

Turklāt "Knicks" spēlēja bez Derika Rouza. Kā tika izziņots pirms paša mača, viņš "nav ar komandu". Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka komandas pārstāvjiem neizdevās sazināties ar basketbolistu.

Porziņģis šoreiz nospēlēja 24 minūtes, realizējot trīs no deviņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem, bet visi četri viņa tālmetieni lidoja grozam garām.

Tāpat latvietis tika pie četrām atlēkušajām bumbām, diviem blokiem, divām kļūdām un divām piezīmēm.

"Knicks" rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Brendons Dženingss, bet Karmelo Entonijs pievienoja 18 punktus, tomēr jau trešo reizi šosezon tika izraidīts no laukuma.

Tikmēr par mača zvaigzni neapšaubāmi kļuva "Pelicans" līderis Entonijs Deiviss, kurš 29 minūtēs izcēlās ar 40 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām.

Deiviss jau devīto reizi šosezon savāca vismaz 35 punktus un 15 bumbas zem groziem, kamēr visi pārējie NBA spēlētāji to kopā paveikuši sešas reizes.

Kopvērtējuma lejasgala komandu savstarpējās spēles pirmais puslaiks aizritēja salīdzinoši līdzīgā cīņā. Tieši Porziņģis atklāja spēles rezultātu, turpinājumā kļūdījās divos tālmetienos, bet ceturtdaļas vidū viņš izvirzīja savu vienību priekšā ar 14:10.

Porziņģis kļūdījās savos nākamajos sešos metienos no spēles, bet trešās ceturtdaļas sākumā vēl palīdzēja vienībai pietuvoties līdz 53:64. Tomēr turpinājumā laukumā pilnībā iniciatīvu pārņēma "Pelicans", kas otrā puslaika sākuma daļā realizēja vienu trejaci pēc otra. Vēl trešās ceturtdaļas vidū rezultāts bija 61:72, bet tās izskaņā - 66:91. Šajā laikā par runāšanu ar tiesnešiem uz ģērbtuvēm tika aizsūtīts Karmelo Entonijs, bet pēc ļoti asa pārkāpuma pret Entoniju Deivisu līdzīgs sods sekoja arī pret O'Kvinu.

Porziņģis pēdējā pusotrā ceturtdaļā laukumā vairs neizgāja.

Zīmīgi, ka "Pelicans" komandai uzvaru un zaudējumu attiecība ir sliktāka nekā "Knicks", turklāt tā pirms šī dueļa bija zaudējusi trijās spēlēs pēc kārtas.

Nākamajā spēlē "Knicks" trešdien viesosies pie Filadelfijas "76ers", bet dienu vēlāk savā laukumā uzņems Čikāgas "Bulls".

"Knicks" komanda ar 17 uzvarām 38 spēlēs atkāpusies jau uz 11.pozīciju Austrumu konferences kopvērtējumā.

Savukārt cita latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" vienība ar 30 panākumiem 37 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē.

LETA/Foto: Vida Press