Ar sagrāvi pret Velsu pietika. Krievijas izlases treneris Sluckis atstāj amatu
Leonīds Sluckis pēc diviem gadiem vairs nevadīs Krievijas izlasi Pasaules kausā.
2016. gada 21. jūnijs, 11:51

Ar sagrāvi pret Velsu pietika. Krievijas izlases treneris Sluckis atstāj amatu

Jauns.lv

Krievijas futbola izlases galvenais treneris Leonīds Sluckis pēc izgāšanās Eiropas čempionāta finālturnīrā paziņoja par amata atstāšanu, sakot, ka ļaus kādam citam vadīt komandu pēc diviem gadiem savās mājās gaidāmajā Pasaules kausā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turnīrā, ko aizēnoja Krievijas fanu huligāniskās darbības, pati izlase piedzīvoja divus zaudējumus trijos mačos un nespēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

"Es uzņemos atbildību. Man bija pietiekami daudz laika atrast labākos spēlētājus. Ja mēs palikām bez sasniegumiem, tā ir pilnībā mana kļūda," Sluckis pauda pēc čempionāta noslēdzošā mača, kurā Krievija pirmdien ar 0:3 kapitulēja Velsai, paliekot B apakšgrupas ceturtajā pozīcijā. "Amats jāpārņem kādam citam, jo tuvojas liels turnīrs."

Sluckis atvainojās Krievijas līdzjutējiem, sakot, ka "viņi nebija šo pelnījuši".

Amatu Sluckis pārņēma vien pērn augustā, aizstājot itāli Fabio Kapello, kura vadībā Krievija riskēja nekvalificēties Eiropas čempionātam. Pagaidām vēl nav precizēts, kad tieši Sluckis atstās amatu, bet viņš turpinās vadīt Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvēto Maskavas CSKA vienību, ko trenē jau kopš 2009.gada.

Slucka vadībā Krievijas izlase uzvarēja pirmajās piecās spēlēs un speciālists uzsvēra, ka Eiropas čempionātā gūtā pieredze joprojām būs "pozitīva" pieredze jaunākajiem futbolistiem pirms 2018.gadā gaidāmā turnīra savās mājās.

Tikmēr Velsas izlases galvenais treneris Kriss Kolmens pēc uzvaras pauda lepnumu par savu komandu.

"Skatoties uz grupu, kurā bija arī Anglija, Krievija un Slovākija, zinājām, ka būs smagi. Tā arī bija līdz pat pēdējai spēlei, tāpēc izcīnīt pirmo vietu ir lieliski. Esmu ļoti lepns par spēlētājiem," teica Kolmens.

Vēl vienā B apakšgrupas trešās kārtas spēlē Anglija un Slovākija palika bez gūtajiem vārtiem, kas nozīmēja, ka pirmo vietu ar sešiem punktiem izcīnīja tieši Velsa.

Otro vietu grupā ar pieciem punktiem ieņēma Anglija, kura trīs mačos izcīnīja vienu uzvaru un divus mačus noslēdza neizšķirti. Slovākija ar četriem punktiem palika trešā un tai ir teicamas izredzes kā vienai no četrām labākajām trešo vietu ieguvējām turpināt turnīru, kamēr Krievijas izlasei turnīrs noslēdzās ar vienu punktu un ceturto vietu B apakšgrupā.

Velsa Eiropas čempionāta finālturnīru sasniegusi pirmoreiz vēsturē, turklāt arī Pasaules kausā līdz šim piedalījusies tikai reizi, 1958.gadā aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam.

"Esmu laimīgs, ka varu ko šādu piedzīvot kā treneris. Ļoti patīkami redzēt, ka komanda rāda šādu sniegumu. Esmu ļoti lepns," teica Velsas izlases treneris. "Kā nācija esam ģeogrāfiski mazi, tomēr sirdī pirmdienas vakarā bijām kā kontinents."

"Sākām spēli ļoti labi un uzvaru bijām pelnījuši no pirmās līdz pēdējai minūtei," teica velsiešu pussargs Džo Elens. "Šis ir īpašs brīdis Velsas futbolam. Bijām vīlušies, ka ielaidām vārtus spēlē ar Angliju, tomēr tas mūs neiespaidoja."

"Finišēt grupas pirmajā vietā mums ir kā bonuss," teica Velsas izlases līderis Gerets Beils, kurš ar trim precīziem sitieniem pašlaik ir Eiropas čempionāta labākais snaiperis. Viņš kļuvis par pirmo futbolistu, kopš 2004.gadā to paveica čehs Milans Barošs, kurš iesitis visās trijās apakšgrupu turnīra cīņās. "Sniegums bija, iespējams, labākais, ko esmu piedzīvojis. Maču sākām ļoti labi, nejutāmies pārāk uztraukušies un bijām ļoti pārliecināti."

"Zinājām, ka no šīs spēles ir atkarīgs viss," stāstīja Beils. "Pirms mača teicām, ka spēlēsim tā, lai nebūtu ko nožēlot."

Savā nākamajā spēlē Velsa sestdien spēkosies ar kādu no apakšgrupu trešajām komandām.

"Nekad neskatāmies tālāk par nākamo spēli, jo nevaram to atļauties. Mums jāņem izaicinājums pēc izaicinājuma," uzsvēra Kolmens. "Šis mums ir kaut kas jauns un tas ir aizraujoši. Tomēr pirms trijām spēlēm ar 0:3 piekāpāmies Zviedrijai, tāpēc būs tas jāatgādina futbolistiem - futbols var mainīties ļoti ātri."

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Pirmajos divos spēļu apļos vietu izslēgšanas turnīrā bija nodrošinājušas trīs izlases - Francija, Spānija un Itālija -, kuras turnīru sāka ar divām uzvarām divos mačos. Turklāt itāļi ir garantējuši sev arī pirmo vietu E apakšgrupā.

Savukārt svētdien Francijai A apakšgrupā pievienojās Šveice, bet Albānijai jācer, ka tā būs starp četrām labākajām trešo vietu ieguvējām. Savukārt pirmdien no B grupas izkļuva Velsa un Anglija, kā arī ļoti labas izredzes uz izslēgšanas turnīru saglabā Slovākija.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA