Smukulītis Ronaldu pamatīgi sanervozējies: iemet ezerā žurnālista mikrofonu. VIDEO
Uz žurnālista jautājumu Ronaldu reaģēja ar mikrofona atņemšanu un iemešanu to ezerā.
2016. gada 22. jūnijs, 15:20

Smukulītis Ronaldu pamatīgi sanervozējies: iemet ezerā žurnālista mikrofonu. VIDEO

Jauns.lv

Pirms Portugāles futbola izlases izšķirošās spēles par kvalificēšanos Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīram valstsvienības lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu trešdien iemetis ezerā kāda žurnālista mikrofonu.

Izlases kapteinis iepriekšējā spēlē, kurā Portugāle nospēlēja 0:0 ar Austriju, nerealizēja 11 metru soda sitienu, bet pirms tam bija paudis, ka Islandes izlasei ir "vāja mentalitāte", kas vienai no pēdējo gadu lielākajām pasaules zvaigznēm licis saskarties ar lielu mediju kritiku.

Trešdienas rītā Portugāles izlase pastaigājās netālu no savas viesnīcas Lionā, kad žurnālists no kanāla CMTV piegāja pie Ronaldu un paprasīja, vai spēlētājs ir gatavs spēlei ar Ungāriju. Uz to Ronaldu reaģēja ar mikrofona atņemšanu žurnālistam un iemešanu to ezerā.

Šajā Eiropas čempionātā Portugāles izlase ar 18 sitieniem guvusi tikai vienus vārtus un joprojām ir bez uzvarām, kā arī tā nedrīkst zaudēt Ungārijai, lai kvalificētos astotdaļfinālam.

Jau otrdien aculieciniekiem licies, ka treniņā Ronaldu bijis sliktā noskaņojumā, tomēr to centās kliedēt Portugāles izlases galvenais treneris Fernandu Santušs.

"Pēc pirmās spēles rakstījāt, ka viņš pārāk daudz smaida, bet tagad, ka nesmaida. Esmu drošs, ka viņš visam tiks pāri un izdarīs to, ko māk vislabāk," teica treneris. "Viņš vienmēr parādījis, ka vislabāk māk gūt vārtus."

Savas karjeras laikā nozīmīgākajos izlašu finālturnīros Ronaldu izpildījis 36 brīvsitienus, bet tā arī nav guvis no šādām pozīcijām nevienus vārtus.

Pēc pirmajām divām kārtām F grupas līdere ar četriem punktiem ir Ungārija, bet pa diviem punktiem ieguvušas Islande un Portugāle, kamēr viens punkts ir Austrijai.

Ungārijas futbolisti, kuri jau ir nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīrā, Portugālei ir zaudējuši visos piecos savstarpējos mačos. Zīmīgi, ka šīs abas vienības ir vienā apakšgrupā arī 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, turklāt ar tām vienkopus spēlēs arī Latvija.

Portugāle iepriekš ir piedalījusies sešos Eiropas čempionātos, turklāt allaž izkļuvusi no apakšgrupas. Lielākais panākums gūts 2004.gadā, kad savās mājās tika zaudēts finālā, bet 1984., 2000. un 2012.gadā neveiksme ciesta pusfinālā.

Pirms Eiropas čempionāta noslēdzošās apakšgrupu turnīru dienas zināmas 12 izslēgšanas turnīra dalībnieces - Francija, Šveice, Velsa, Anglija, Slovākija, Vācija, Polija, Spānija, Horvātija, Itālija, Ungārija un Ziemeļīrija.

Tāpat zināmi jau divi astotdaļfināla pāri - Spānija pret Itāliju, kas būs iepriekšējā Eiropas čempionāta fināla atkārtojums, un Šveice pret Poliju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

     

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video