Mūsu futbolists Valērijs Šabala karjeru turpinās Slovākijā
Šabala karjeru turpinās Slovākijas augstākajā līgā.
Futbols
2016. gada 23. jūnijs, 19:35

Mūsu futbolists Valērijs Šabala karjeru turpinās Slovākijā

Jauns.lv

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala karjeru turpinās Slovākijas augstākās līgas komandā Dunajskas Stredas DAC 1904, vēsta klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šabala uz gadu izīrēts no Beļģijas komandas "Club Brugge", ar kuru uzbrucējs 2014.gadā noslēdza četru gadu līgumu.

"Neskatoties uz to, ka Valērijam ir tikai 21 gads, viņš paspējis sevi pierādīt augstā līmenī, piemēram, gūstot vārtus pret Turcijas un Islandes izlasēm. Darīsim visu iespējamo, lai viņš varētu realizēt savu talantu. Esam iepriecināti, ka Valērijs pēc vairāku piedāvājumu izskatīšanas izvēlējās kļūt par komandas sastāvdaļu," kluba mājaslapā citēts DAC 1904 sporta direktors Jans van Dāls.

Aizvadītās sezonas pirmajā pusē Šabala pārstāvēja Polijas pēc spēka otrās spēcīgākās līgas vienību Legņicas "Miedzi", kuras rindās guva trīs vārtus. Ziemas pāreju periodā viņš pievienojās Čehijas augstākās līgas klubam Jablonecas "Pribram", kuras sastāvā iesita divus vārtus.

2014.gadā pēc līguma noslēgšanas ar "Club Brugge" komandu Šabala palika Latvijā, pārstāvot Rīgas "Skonto" krāsas, bet Beļģijas vienībā ieradās tā gada jūnijā. Uzbrucējs nespēja izkarot vietu sastāvā, tāpēc tika izīrēts Kipras augstākās līgas komandai Famagustas "Anorthosis".

Šabala "Anorthosis" komandas sastāvā aizvadīja astoņas spēles, visās laukumā dodoties uz maiņu cīņas izskaņā. Tā kā abu pušu sadarbība nebija auglīga, viņa īres līgums ar Kipras klubu tika lauzts. Kiprā pavadītajā laikā Šabala arī iesaistījās vairākās domstarpībās ar vienības treneriem, bet pēc tam viņš uz īres tiesībām pievienojās Čehijas komandai Jablonecas "Baumit", kuras rindās guva divus vārtus.

Latvijas valstsvienībā Šabala aizvadījis 26 spēles, kurās guvis deviņus vārtus.

Aizvadītajā sezonā Dunajskas Stredas komanda ar 43 punktiem 33 spēlēs ieņēma septīto vietu, bet par čempioni otro gadu pēc kārtas tika kronēta "Trenčin" komanda.

Slovākijas čempionāta jaunā sezona sāksies jūlija vidū.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA