Sporta zvaigznes
2016. gada 24. jūnijs, 20:18

Par sportu jāaizmirst. Melīgākajam Lietuvas basketbolistam Redikam jauna ķibele

Jauns.lv

Nelāgu slavu Latvijā ieguvušais lietuviešu basketbolists Dovīds Rediks par likmju likšanu un spēļu iznākumu apzinātu ietekmēšanu saņēmis gada diskvalifikāciju, tāpēc nākamajā sezonā nevarēs spēlēt Lietuvas Basketbola līgā (LKL).

Rediks, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Pasvāles "Pieno žvaigždes" vienību, piedalījies azartspēlēs, liekot likmes uz savas komandas spēļu iznākumiem, tādējādi pārkāpjot LKL basketbolistu ētikas kodeksu.

Līdzīgu pārkāpumu veicis arī Utenas "Juventus" basketbolists Rolands Alijevs, taču viņš savu vainu atzinis, kā arī solījis piedalīties LKL programmā, kurā basketbolisti jaunajiem spēlētājiem stāsta un māca par sporta ētikas principiem. Tāpēc Alijevs saņēmis nosacītu diskvalifikāciju.

Pērn Rediks sarīkoja skandālu Latvijā. Viens no talantīgākajiem savas paaudzes lietuviešu basketbolistiem, kuram ir 23 gadi, meloja "Jēkabpils" komandas vadībai, ka viņam ir nomiris tēvs, lai gan tā nebija taisnība. Rediks melu dēļ izlaida pāris "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēles, bet, kad patiesība nāca gaismā, Jēkabpils komanda ar vinu lauza līgumu. Zimīgi, ka neilgi pēc šiem meliem, viņa tēvs izdarīja pašnāvību.

Samelojoties par tēva nāvi, Rediks bija uzdzīvojis Rietumeiropā.

2014./2015.gada sezonas pirmajā pusē Rediks spēlēja "Barons"/LDz sastāvā, taču arī tur viņš neizcēlās ar labu uzvedību, tāpēc tika pieņemts lēmums nepagarināt ar spēlētāju līgumu pēc pārbaudes laika.

Rediks dzimis 1992.gadā. Viņš kļuvis par Eiropas čempionu U-16, U-18 un U-20 vecuma grupās, kā arī 2011.gadā Latvijā arī kļuva par pasaules čempionu U-19 vecumā.

 

Kasjauns.lv, LETA/Foto: Renārs Buivids