Bagatskis skaidro, kāpēc no izlases atskaitījis Freimani un Vecvagaru. VIDEO
Ainars Bagatskis arī atklāj, kāpēc nolēmis kļūt par trenera palīgu slavenajam Deivdam Blatam.
Basketbols
2016. gada 27. jūnijs, 11:44

Bagatskis skaidro, kāpēc no izlases atskaitījis Freimani un Vecvagaru. VIDEO

Jauns.lv

Rolanda Freimaņa un Kaspara Vecvagara atskaitīšanā no Latvijas basketbola izlases kandidātu saraksta nav jāmeklē zemteksti, jo citu spēlētāju stils treneriem šajā modelī ir vairāk nepieciešams, Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas izlase šobrīd turpina gatavoties Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas no 4. līdz 9.jūlijam notiks Serbijas galvaspilsētā Belgradā. Pirmdien komanda aizvadīs pārbaudes maču pret Jaunzēlandi, bet pēc tam otrdien sacentīsies arī ar Irānu.

"Nebija tā, ka Freimanis un Vecvagars nebija gatavi. Meklējam tos spēlētāju virknējumus, kuru spēles stils varētu vairāk noderēt, jo parasti viens spēlētājs kompensē otru. Līdz ar to treneru izvēle krita uz šiem basketbolistiem. Nav jādomā, ka viņi nevar spēlēt. Viņi var - šie basketbolisti izlasē bijuši daudzus gadus," izteicās Bagatskis. "Nevajag meklēt zemtekstus. Citu spēlētāju stils treneriem šajā modelī ir vairāk nepieciešams."

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Bagatskis karjeru turpinās ambiciozajā Turcijas klubā Stambulas "Darussafaka Dogus", kur kļuvis par plaši atzītā Deivida Blata palīgu.

"Ar Deividu esam pazīstami jau ilgu laiku. Manuprāt, viņš ir ideāls treneris, jo viņš ir prasīgs, stingrs, ar humoru un pozitīvs. Jau treneru saietos esmu Blatam teicis, ka tikai pie viņa es varētu strādāt par asistentu. Kad Deivids man piedāvāja, piekritu uzreiz. Vienīgi bija problēmas saskaņot līgumu, jo man vienlaikus bija daudz piedāvājumu no citiem labiem klubiem. Nācās atteikt daudziem, nezināju, ka esmu tik pieprasīts. Vienmēr gribu atrasties pēc iespējas augstākā līmenī, šis ir viens no veidiem, kā tur būt," pauda Bagatskis.

Intervija ar Ainaru Bagatski - video:

"Darussafaka Dogus" klubs nākamsezon spēlēs ULEB Eirolīgā.

Latvijas basketbolisti, gatavojoties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, līdz šim aizvadījuši četras pārbaudes spēles. Pirmie divi dueļi notika Francijā, kad pret vietējo valstsvienību vispirms treniņspēles režīmā bez skatītājiem Latvijas basketbolisti guva uzvaru ar 76:75, bet otrajā cīņā Bagatska trenētā komanda zaudēja ar 72:89. Savukārt pagājušajā nedēļā Latvija divreiz Liepājā tikās ar Tunisiju - uzvarēja ar 99:79 un aiz slēgtām durvīm bija pārāka ar 83:72.

Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā būs mājiniece Serbija, Puertoriko un Angola. Katras grupas divas labākās vienības kvalificēsies pusfinālam, bet pie ceļazīmes uz Olimpiādi tiks tikai šī turnīra uzvarētāja.


LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA