Basketbols
2016. gada 28. jūnijs, 14:40

Latvijas čempions un izlases kandidāts Aigars Šķēle pievienojies "Ventspils" klubam

Jauns.lv

Pirms mēneša "Valmiera"/ORDO sastāvā par "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu kļuvušais aizsargs Aigars Šķēle, kurš šobrīd ir arī izlases kandidātu vidū, pievienojies citai pašmāju vienībai "Ventspils", informē Kurzemes klubs.

Ar 23 gadus veco Šķēli līgums parakstīts uz vienu sezonu ar iespēju kontraktu pagarināt vēl par vienu gadu.

Iepriekšējā sezonā Šķēle pārstāvēja "Valmiera"/ORDO komandu, palīdzot tai pirmo reizi vēsturē kļūt par valsts čempioni. LBL turnīrā basketbolists kopumā aizvadīja 39 spēles, kuru laikā vidēji iemeta 10,5 punktus un veica 4,0 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) latvietis aizvadīja 18 mačus, caurmērā atzīmējoties ar 11,2 punktiem un 3,8 rezultatīvām piespēlēm.

Šķēle piedalījies LBL Zvaigžņu spēlēs 2014. un 2016.gadā, bet šobrīd viņš kopā ar nacionālo vīriešu izlasi gatavojas olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Belgradā. Izlases sastāvā Šķēle aizvadījis 12 spēles, kurās vidēji ik mačā atzīmējies ar 4,0 punktiem.

Šķēle jau padsmitnieka gados devās uz Spāniju, sākotnēji spēlējot jauniešu līgā, bet vēlāk pievienojoties "Fuenlabrada" klubam un cīnoties tā fārmklubā. Pēc veselības problēmu sākšanās Šķēle ilgāku laiku pavadīja bez basketbola, bet 2013.gadā pievienojās komandai "Barons kvartāls", kurā neizcēlās ar lielu spēles laiku.

Pēcāk basketbolists pārcēlās uz "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību, kur jau bija viens no līderiem, palīdzot vienībai 2014.gadā LBL čempionātā izcīnīt negaidītu ceturto vietu. Pēc tam jau viņš papildināja "VEF Rīga" rindas, kur traumas dēļ neizdevās nostiprināties, un pērn janvārī spēlētājs devās uz Valmieras komandu.

Zīmīgi, ka savulaik "Ventspils" komandā spēlēja arī Aigara vecākais brālis Armands Šķēle - 2009./2010.gada sezonā viņš ventspilnieku rindās sastāvā aizvadīja desmit spēles un palīdzēja komandai tikt pie LBL bronzas medaļām.

"Ventspils" aizvadītajā LBL sezonā izcīnīja trešo vietu, bet komandu turpinās trenēt Kārlis Muižnieks. Tāpat paredzams, ka "Ventspils" nākamajā sezonā piedalīsies FIBA Čempionu līgas turnīrā, jo LBL finālistes "Valmiera"/ORDO un "VEF Rīga" no tādas iespējas ir atteikušās.

LETA/Foto: EPA/LETA