Zane Teilāne karjeru turpinās Turcijas komandā Adanas "Botas"
Aizvadītajā sezonā Teilāne pārstāvēja Turcijas augstākās līgas komandu Samsunas "Canik Belediye".
Basketbols
2016. gada 2. jūlijs, 16:43

Zane Teilāne karjeru turpinās Turcijas komandā Adanas "Botas"

Jauns.lv

Latvijas izlases basketboliste Zane Teilāne karjeru turpinās Turcijas augstākās līgas komandā Adanas "Botas", vēsta klubs.

Līgums ar Teilāni noslēgts uz vienu sezonu.

Aizvadītajā sezonā Teilāne pārstāvēja Turcijas augstākās līgas komandu Samsunas "Canik Belediye". Latviete 26 spēlēs vidēji vienā mačā guva 12,7 punktus, savāca 9,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 0,9 pretinieku spēlētāju metienus.

Teilāne "Canik Belediye" komandai palīdzēja regulārajā čempionātā izcīnīt septīto vietu, bet izslēgšanas turnīrā Samsunas klubs pirmajā kārtā zaudēja nākamajai vicečempionei "Hatay" komandai.

Savukārt Adanas klubs regulārajā čempionātā ieņēma 11.vietu, turklāt tikai dažas uzvaras komandu glāba no izkrišanas uz pēc spēka otro divīziju.

Par Turcijas čempionēm aizvadītajā sezonā tika kronētas Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes, kuras finālā ar 3-0 uzveica "Hatay" vienību.

Turcijas čempionāta jaunā sezona sāksies oktobrī.

2006.gadā Teilāne kļuva par pirmo latvieti, kas spēlējusi Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), kad pēc augstskolas absolvēšanas aizvadīja 16 spēles Vašingtonas "Mystics" vienības sastāvā. Viņa ir arī Ungārijas un Turcijas čempione.

2014./2015.gada sezonā Teilāne atpūtās no basketbola, jo bija sapratusi, ka viņas ķermenim nepieciešama atpūta, tāpēc tikai uz noslēdzošajām spēlēm pievienojās Latvijas vienībai RSU/"Merks".

Teilāne 2007.gadā ar Latvijas izlasi guva ceturto vietu Eiropas meistarsacīkstēs, bet 2008.gadā piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA