Valmierā atklāts bronzā atliets Māra Štromberga BMX velosipēds
Uz vides objekta ir attēlota informācija par Māra Štromberga uzvarām olimpiskajās spēlēs 2008.gadā Pekinā un 2012.gadā Londonā.
Citi sporta veidi
2016. gada 2. jūlijs, 22:00

Valmierā atklāts bronzā atliets Māra Štromberga BMX velosipēds

Jauns.lv

Valmierā pie Vidzemes Olimpiskā centra šodien atklāts valmierieša, Olimpisko spēļu uzvarētāja Māra Štromberga bronzā atliets velosipēds kā apliecinājums tam, ka šī pilsēta ir šūpulis, kur attīstījies Latvijas BMX sporta veids, paziņoja pašvaldībā.

“Šodien tiek dziedāta slavas dziesma divritenim, ar ko ir izcīnīts olimpiskais zelts. Man ir bijis tas gods redzēt, kā attīstās Latvijas BMX sporta veids kopš tā pirmsākumiem. Visus šos gadus esmu jutis līdzi jaunajiem braucējiem, kuri nu ir izauguši par profesionāliem sportistiem. Novēlu, lai šī vieta, kur uzstādīts vides objekts, iegūtu īpašu nozīmi jaunajiem BMX braucējiem ne tikai Valmierā, bet visā Latvijā. Lai tā būtu vieta, kur smelties spēku un enerģiju!” atklājot vides objektu, uzsvēra Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Štrombergam pasākumā tika pasniegta īpaši viņam austa aproce ar latviešu spēka zīmēm. “Startējot Riodežaneiro, valmierieši vēl tev neatlaidību, izturību, drosmi, mērķtiecību un panākumus. Ūsiņš dos veiksmi ceļā un atgādinās par mājām, Pērkonkrusts gādās par enerģiju un izdošanos, Mēness zīme pasargās, Zalktis rūpēsies par gudrību un asu prātu, savukārt Auseklis kalpos kā balanss starp mieru un kustību,” pasniedzot dāvanu, teica Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektore Evija Voitkāne.

Atbilstoši iepirkuma rezultātiem, vides objektu izgatavoja SIA “Sano Park” par kopējo līgumsummu 25 773 EUR (t.sk. PVN). Velosipēds ir veidots tā, lai atainotu brīdi, kad tas piezemējas pirms lēciena, tādējādi paužot kustību, spēku un enerģiju. Uz vides objekta ir attēlota informācija par Māra Štromberga uzvarām olimpiskajās spēlēs 2008.gadā Pekinā un 2012.gadā Londonā. Vides objekta izgatavošanas procesu konsultēja Māra Štromberga treneris Ivo Lakučs.

Valmierā un tās sadarbības pašvaldībās šodien notiek Latvijas IV Olimpiādes otrās dienas sacensības.

Piektdien Latvijas IV Olimpiādes sacensību pirmajā dienā BMX riteņbraukšanā vīriešiem uzvarēja divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, pārstāvot savu dzimto pilsētu Valmieru. Viņš uzvarēja arī iepriekšējās divās Latvijas Olimpiādēs.

Latvijas Olimpiāde ir valsts mēroga uz olimpiskiem principiem balstītas kompleksas sporta sacensības, kurās piedalās pašvaldību un republikas pilsētu komandas. Tās mērķis ir noteikt Latvijas labākos sportistus vasaras olimpiskajos sporta veidos.

Latvijas Olimpiāde notiek reizi četros gados. Pirmās divas Olimpiādes 2004. un 2008.gadā norisinājās Ventspilī, bet pirms četriem gadiem šīs sacensības notika Liepājā.

   

LETA/Foto: @valmiera_lv