Šodien mūsu basketbolisti sāk cīņu par Rio. Bagatskis pastāsta par noskaņojumu komandā un kā spēlēs pret Japānu
Galvenais treneris Ainars Bagatskis šovakar vadīs mūsu basketbolistu cīņu ar Japānas izlasi. Spēles sākums: 19:00, un to tiešraidē varēs vērot TV6.
Basketbols
2016. gada 4. jūlijs, 10:49

Šodien mūsu basketbolisti sāk cīņu par Rio. Bagatskis pastāsta par noskaņojumu komandā un kā spēlēs pret Japānu

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase ir piekususi visu laiku trenēties, tāpēc ar nepacietību gaida pirmdienas Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmo maču pret Japānu, sacīja valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmajā mačā basketbolisti pirmdien plkst.19 pēc Latvijas laika tiksies ar maz zināmo Japānu, kamēr otrdien gaidāma spēkošanās ar Čehiju, kas ir pazīstama krietni labāk.

"Esam piekusuši trenēties, ar nepacietību gaidām spēli pret Japānu. Pēc mūsu pašreizējā noskaņojuma var just, ka brīžiem basketbolisti ir jau pārāk noskaņoti. Taču tas viss ir plānots," pēc svētdienas vakara treniņa, kur basketbolisti varēja izmēģināt "Kombank" arēnas grozus, žurnālistiem teica Bagatskis. "Japāna ir disciplinēta komanda, bet vienlaicīgi tās izpildījumā ir arī pāris avantūras. Japāņi vārda tiešajā nozīmē strādā aizsardzībā. Mums tas jāizmanto un uzbrukumā jāakcentē uzmanība uz mūsu pašu spēli, lai izpaustos pretinieku vēlme viens otram palīdzēt. Savukārt aizsardzībā mums pats galvenais ir neimprovizēt - spēlēt pareizu un klasisku aizsardzību."

Bagatskis norādīja, ka Japāna ir viengabalaina komanda, kur nav izceļams kāds līderis. Tiesa, viņš piebilda, ka šīs izlases sastāvā izteikts snaiperis ir 16.numurs - Keijuro Matcui, kurš pa grozu metot pie pirmās izdevības.

"Protams, tas skan forši - olimpiskā kvalifikācija un ceļazīme uz Olimpiādi, bet man visas spēles ir vienādas un vienlīdz svarīgas. Šeit pārstāvam savu zemi, un, spēlējot kvalitatīvu basketbolu, mums ir iespēja būt olimpiskajās spēlēs. Cenšos to nošķirt un neuzsvērt atsevišķu turnīru nozīmību, jo par to nav jādomā," uzskata Bagatskis.

Pēc svētdienas vakara treniņa Latvijas izlases basketbolisti apgūlās uz grīdas un pāris minūtes klusēja. "Spēlētāji mēģina sajust paši sevi un distancējas no visa pārējā, kas notiek zālē. Viņiem ir uzdevums sajust vienu konkrētu lietu un to izlaist caur sevi. Šādu metodi praktizēju jau četrus piecus gadus un pēc tās man nav nāciet piedzīvot zaudējumus. Tā ir kā sava veida koncentrēšanās uz saviem tiešajiem pienākumiem."

Divas labākās grupas komandas sasniegs pusfinālu, kur tiksies ar otras grupas divām spēcīgākajām izlasēm - mājinieci Serbiju, Puertoriko vai Angolu. Tikai šī turnīra uzvarētāja kvalificēsies augustā gaidāmajai Olimpiādei.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA