Blūms: "Ja nenovērtēsim Japānu, var sākties problēmas"
Blūms uzsvēra, ka komandā ar motivāciju problēmu nav, turklāt spēlētāji ir labi sagatavojušies.
Basketbols
2016. gada 4. jūlijs, 12:52

Blūms: "Ja nenovērtēsim Japānu, var sākties problēmas"

Jauns.lv

Ja Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien savā pirmajā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēlē nenovērtēs Japānu, var sākties problēmas, uzskata valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Pirmajā mačā basketbolisti pirmdien plkst.19 pēc Latvijas laika tiksies ar maz zināmo Japānu, kamēr otrdien gaidāma tikšanos ar Čehiju, kas ir pazīstama krietni labāk.

"Kaut kādā ziņā Japāna ir līdzīga Irānas, Jaunzēlandes un Tunisijas komandām, ar ko pirms tam aizvadījām pārbaudes spēles. Ja mēs nenovērtēsim pretiniekus, var sākties problēmas," žurnālistiem teica Blūms. "Jāpieskata mazie spēlētāji, kuri daudz met tālmetienus. Jābūt koncentrētiem un jāspēlē savu spēli jau no pirmās minūtes."

Blūms uzsvēra, ka komandā ar motivāciju problēmu nav, turklāt spēlētāji ir labi sagatavojušies.

"Visi ir cīnīties griboši - kā nekā mūs šķir četri mači no olimpiskajām spēlēm. Izspēles sistēma ir nežēlīga, bet centīsimies atdot sevi visu. Varbūt spēlē pret Japānu uz papīra esam favorīti, bet tas ir jāpierāda laukumā. Turklāt fakts, kurš ir spēcīgāks, arī ir nosacīts, jo pēdējā laikā basketbolā notiek daudz kas. Kurš vairāk gribēs un kuram būs lielāka motivācija, tas arī uzvarēs," izteicās Blūms.

"Jābūt psiholoģiski stipriem un jāizbauda šis turnīrs, jo tāds mūsu paaudzei vēl nav bijis. Likme ir liela. Katra sportista sapnis ir aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm. Ja tāda iespēja mums ir, tā ir jāizmanto," kaujiniecisks bija Latvijas izlases kapteinis.

Divas labākās grupas komandas sasniegs pusfinālu, kur tiksies ar otras grupas divām spēcīgākajām izlasēm - mājinieci Serbiju, Puertoriko vai Angolu. Tikai šī turnīra uzvarētāja kvalificēsies augustā gaidāmajai Olimpiādei.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA