Kaspars Bērziņš nepaliks Sanktpēterburgas "Zeņit"
"Zeņit" komandai Bērziņš pievienojās janvārī, pārnākot no cita Krievijas kluba "Ņižņij Novgorod".
Basketbols
2016. gada 4. jūlijs, 19:46

Kaspars Bērziņš nepaliks Sanktpēterburgas "Zeņit"

Jauns.lv

Latvijas izlases basketbolists Kaspars Bērziņš neturpinās sadarbību ar Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit", pirmdien paziņoja klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paziņojumā komandas mājaslapā vēstīts, ka "Zeņit" neturpinās sadarbību ar Bērziņu un amerikāni Omāru Tomasu, kā arī tika pausta pateicība abiem basketbolistiem par ieguldīto darbu aizvadītajā sezonā.

"Zeņit" komandai Bērziņš pievienojās janvārī, pārnākot no cita Krievijas kluba "Ņižņij Novgorod", ko aizvadītajā sezonā trenēja latviešu speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

VTB Vienotās līgas pagājušajā sezonā 26 spēlēs "Zeņit" rindās Bērziņš vidēji mačā guva 10,8 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas, palīdzot komandai izcīnīt bronzas medaļas.

"Zeņit" rindās aizvadītajā sezonā spēlēja arī cits Latvijas izlases basketbolists - Jānis Timma, kuram līgums ar komandu ir arī uz nākamo sezonu.

Bērziņš un Timma kopā ar Latvijas izlasi pirmdien Serbijā sāks cīņu par ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

"Ņižņij Novgorod" vienībai Bērziņš pievienojās pērnā gada jūnijā. Komandas rindās viņš aizvadījis 24 mačus, kuru laikā izcēlies ar vidēji 9,8 punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām spēlē.

Pirms pievienošanās "Ņižņij Novgorod" Bērziņš sezonu pavadīja vēl vienā VTB Vienotās līgas komandā Samāras "Krasnije kriļja", kuru sezonas beigās piemeklēja finansiālas problēmas. Tāpat pašlaik 30 gadus vecais latvietis spēlējis arī Latvijas klubos Rīgas "Skonto", "ASK Rīga", "Barons"/LMT, "VEF Rīga", kā arī Spānijas vienībās Malagas "Unicaja", "Fuenlabrada" un Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus".

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA