"Gaidījām, ka spēle pret Japānu būs tik viegla, bet neatļāvāmies par to runāt," atzīst Kaspars Bērziņš
"Man ir neizpratne, vai spēlē pret Japānu tika paveikts labs darbs," par vakardienas spēli teic basketbolists Kaspars Bērziņš.
Basketbols
2016. gada 5. jūlijs, 09:44

"Gaidījām, ka spēle pret Japānu būs tik viegla, bet neatļāvāmies par to runāt," atzīst Kaspars Bērziņš

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase gaidījusi, ka tās pirmā olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēle pret Japānu būs tik viegla, bet neviens par to neatļāvās runāt skaļi, pēc izcīnītā panākuma sacīja Kaspars Bērziņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstījām, ka Latvijas basketbolisti Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiekošo Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru sāka ar graujošu uzvaru, jo ar 88:48 tika pārspēta Japāna.

"Man ir neizpratne, vai spēlē pret Japānu tika paveikts labs darbs. Uzvara ir izcīnīta, un no šī skatu punkta ir jāpriecājas. Tomēr bija brīži, kad es un varbūt vēl kāds komandas biedrs atslābinājās. Nākamajās spēlēs to nedrīkst atkārtot," žurnālistiem pēc pirmdienas spēles teica Bērziņš, kurš pret Japānu guva deviņus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. "Paldies arī līdzjutējiem, kuri atbalstīja, neskatoties uz to, ka mūsu pārsvars bija 20 un 30 punkti. Mēs viņus jutām un redzējām."

"Gaidījām, ka šī spēle būs tik viegla, bet neviens par to neatļāvās runāt. Tas parādītu mūsu nekoncentrēšanos un neprofesionalitāti. Zinājām - ja nevaram pārliecinoši uzvarēt Japānu, mums šajā turnīrā nav, ko darīt," atklāja Bērziņš.

Bērziņš norādīja, ka brīžos, kad jau pirmā puslaika otrajā pusē iekrāts liels pārsvars, spēli turpināt nav viegli, taču tāpēc komandā ir treneru kolektīvs, lai spēlētājus motivētu.

"Šādos apstākļos spēli turpināt ir grūti, bet tamdēļ komandā ir treneru kolektīvs, kas mums atgādina par koncentrēšanos un par spēles plānu," izcēla Bērziņš. "Pret Japānu spēlējām diezgan vienkāršu basketbolu. Ņemot vērā, ka mūsu nākamajiem pretiniekiem sastāvs pilnībā atšķiras, spēles plāns otrdien būs stipri citādāks. Zinu, ka mēģināsim izmainīt proporcijas starp spiedienu zem groza apakšas un ārienes. Es droši vien spēlēšu vairāk pa āru."

Latvijas izlase otrdienas vakarā plkst.22 pēc Latvijas laika spēkosies ar Čehiju, kas gan ir krietni zināmāks pretinieks, turklāt pērn Eiropas čempionātā cīņā par septīto vietu sagādāja Latvijai pamatīgu zaudējumu. Tiesa, Bērziņš norāda, ka šī neveiksme ir aizmirsta.

"Čehijas izlases līderis Jans Veselijs ir viens no tiem, pret kuru man karjerā bijis visgrūtāk spēlēt. Viņš ir garš, spēcīgs un ar nebeidzamu enerģiju. Tomēr mani tas pilnībā neuztrauc. Cenšos dzīvē nepārdzīvot par lietām, ko nevar izmainīt. Arī treneris mums to māca. Vienalga, kas nāk pretī - darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai uzvarētu," uzsvēra Bērziņš.

Divas labākās grupas komandas sasniegs pusfinālu, kur tiksies ar otras grupas divām spēcīgākajām izlasēm - mājinieci Serbiju, Puertoriko vai Angolu. Tikai šī turnīra uzvarētāja kvalificēsies augustā gaidāmajai Olimpiādei - piektdien tiks izspēlēti abi pusfināli, bet izšķirošā cīņa par ceļazīmi gaidāma sestdien.

LETA/ Foto: Evija Trifanova/LETA