Novickis vienojies par jaunu 2 gadu līgumu ar "Mavericks" komandu; Gasols pievienosies "Spurs" vienībai
Vācijas un Spānijas izlašu līderi vienojušies par jauniem līgumiem NBA.
Basketbols
2016. gada 5. jūlijs, 22:22

Novickis vienojies par jaunu 2 gadu līgumu ar "Mavericks" komandu; Gasols pievienosies "Spurs" vienībai

Jauns.lv

Vācijas basketbola un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Dirks Novickis vienojies par jaunu līgumu ar savu līdzšinējo vienību Dalasas "Mavericks", tikmēr spāņu basketbola zvaigzne Po Gasols apstiprinājis, ka karjeru turpinās Sanantonio "Spurs" rindās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Novickis, kurš iepriekš atteicās no viena garantētā līguma gada, panācis vienošanos par jaunu 40 miljonu ASV dolāru (35,8 miljonu eiro) vērtu līgumu uz diviem gadiem, otrdien paziņoja laikraksts "Dallas Morning News".

Novickis aizvadītajā sezonā 75 mačos guva vidēji 18,3 punktus spēlē. 38 gadus vecais basketbolists NBA ir spēlējis tikai Dalasas "Mavericks" komandā, tajā pavadot 18 sezonas. Viņš 2011.gadā ar "Mavericks" kļuva par NBA čempionu, tiekot atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, bet 2007.gadā vācieti atzina par NBA sezonas vērtīgāko basketbolistu.

Novickis ir piedalījies arī 11 NBA Visu zvaigžņu spēlēs, kā arī viņš ir visu laiku sestais rezultatīvākais NBA spēlētājs, karjeras laikā gūstot 29 491 punktu.

Dalasas klubs arī panācis vienošanos ar bijušo Goldensteitas "Warriors" basketbolistu Herisonu Bārnsu, ar kuru noslēgts četru gadu līgums par 94 miljoniem dolāru (83,4 miljoni eiro), kā arī vienojies, ka "Warriors" samainīs centru Endrjū Bogutu. "Mavericks" vienojies arī par divu gadu līgumu ar Setu Kariju, kurš aizvadīto sezonu pavadīja Sakramento "Kings" rindās.

Tikmēr Gasols otrdien apstiprināja jau pirmdien izplatīto informāciju, ka viņš ir vienojies par divu gadu līgumu ar "Spurs", kas viņam šajā laika posmā maksās 30 miljonus dolāru (26,9 miljoni eiro).

Gasols iepriekšējās divas sezonas spēlēja Čikāgas "Bulls" komandā, aizvadītajā sezonā vidēji mačā iemetot 16,5 punktus, bet pirms tam no 2008. līdz 2014.gadam pārstāvēja Losandželosas "Lakers", bet no 2001. līdz 2008.gadam spēlēja Memfisas "Grizzlies" rindās.

Gasols sešas reizes ir piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, bet NBA karjerā vidēji mačā ir guvis 18,2 punktus un izcīnījis vidēji 9,5 atlēkušās bumbas zem groziem.

"Pēc daudzām pārdomu dienām esmu nolēmis pievienoties "Spurs" komandai. Ar lielākajām cerībām gaidu pārmaiņas," vienošanos ar Sanantonio klubu komentēja spānis.

NBA noteikumi paredz, ka līgumi ar spēlētājiem nedrīkst oficiāli tikt noslēgti līdz pat 7.jūlijam, tomēr no piektdienas pusnakts komandas un brīvie aģenti drīkst panākt mutiskas vienošanās.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/LETA, AFP/SCANPIX/LETA