Lietuvietis Kuzminsks cer, ka Porziņģis viņam palīdzēs iejusties Ņujorkas "Knicks"
Lietuvā, kur basketbols ir teju vai otra reliģija, priecājas, ka viņu izlases uzbrucējs Mindaugs Kuzminsks tagad spēlēs vienā klubā ar "broļuku Porziņģi".
Basketbols
2016. gada 6. jūlijs, 13:27

Lietuvietis Kuzminsks cer, ka Porziņģis viņam palīdzēs iejusties Ņujorkas "Knicks"

Jauns.lv

Talantīgā latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" panākusi vienošanos ar lietuvieti Mindaugu Kuzminsku un latvieša bijušo komandas biedru Spānijas kluba "Sevilla" rindās Giljermo Ernangomesu, vēsta ESPN. Lietuvas presei Kuzminsks jau paudis prieku par šo ziņu un cerību, ka latvietis viņam palīdzēs iejusties Ņujorkas klubā.

26 gadus vecais Kuzminsks aizvadīto sezonu pavadīja Spānijas klubā Malagas "Unicaja", kura sastāvā ULEB Eirolīgā uzbrucējs 23 mačos vidēji spēlē guva 12,0 punktus. Savukārt Spānijas čempionātā lietuvietis 36 mačos vidēji iemeta desmit punktus.

"Unicaja" sastāvā Kuzminsks spēlēja kopš 2013.gada, bet pirms tam viņš pārstāvēja vairākus Lietuvas klubus, tostarp arī titulēto Kauņas "Žalgiris".

Lietuvas izlases rindās Kuzminsks divas reizes kļuvis par Eiropas vicečempionu - pērn un 2013.gadā.

Kuzminsks nesen noslēdza līgumu ar Turcijas komandu Stambulas "Dariššafaka Doguš", kurā nākamsezon treneru korpusā nākamsezon strādās Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Portāls "Sportando" vēsta, ka Kuzminsks informējis Turcijas komandu par vēlmi nākamsezon spēlēt NBA, taču "Knicks" varētu nākties izpirkt viņa līgumu.

Tikmēr Lietuvas medijiem Mindaugs neslēpj prieku par vienošanos ar "Knicks". Ar Porziņģi viņi pagaidām nekādi tuvie draugi neesot, taču iepriekš Spānijā ir tikušies un pārmijuši pāris vārdu, raksta vietne 15min.lt. Latviešiem un lietuviešiem esot līdzīga mentalitāte, tāpēc Mindaugs cerot, ka Kristaps, kurš gan vairākus gadus jaunāks par viņu, palīdzēs viņam "intergrēties" Ņujorkas klubā. 

"Knicks" panākusi vienošanos arī ar 22 gadus veco spāni Ernangomesu, kurš ir tuvs draugs Porziņģim. Abi iepriekš kopā divas sezonas spēlēja "Sevilla" komandā.

Ernangomess aizvadītajā sezonā spēlēja Spānijas čempionvienības Madrides "Real" sastāvā. ULEB Eirolīgā viņš 14 mačos vidēji guva 4,3 punktus, savukārt Spānijas čempionātā 26 spēlēs centrs atzīmējās ar 6,6 punktiem.

Pērn NBA draftā Ernangomesu ar 35.numuru izvēlējās Filadelfijas "76ers", taču pēc maiņas darījuma tiesības uz spēlētāju ieguva "Knicks".

"Knicks" vienība aizvadītajā sezonā guva 32 panākumus 82 spēlēs un nekvalificējās izslēgšanas turnīram. Starpsezonā par Ņujorkas komandas jauno galveno treneri kļuva Džefs Hornačeks.

LETA, Kasjauns.lv / Foto: BNS foto